Marjojen hätähuuto: koko kansa tarvitaan marjatalkoisiin

30.7.2020

Luonnonmarjojen satokausi on alkanut mahtavasti runsaalla mustikkasadolla. Vadelmat ja muut marjat seuraavat perässä. Vuosittaisesta 500 miljoonasta kilosta luonnonmarjoja saadaan talteen vain kolme- kymmenen prosenttia. Tänä vuonna kannattaa suunnata marjametsään ansaitsemaan lisätuloja!

Arktiset Aromit ry:n Marjakaverikampanjan #marjatalkoot haastaa koko kansan mukaan keräämään talteen metsiemme jättipottia. Kampanjan tuloksena on perustettu marjakaveriryhmiä ympäri Suomen ja haastettu harrastusseuroja ja järjestöjä keräämään luonnonmarjoja. Kampanja innostaa järjestämään tempauksia sekä jakamaan hyviä ideoita ja käytäntöjä muille marjastajille.

Kotitarvemarjastus on edelleen tärkeää monille suomalaisille, mutta marjojen myynti on vähentynyt. Marjateollisuus on tullut riippuvaiseksi ulkomaalaisista poimijoista. Tämän poikkeusvuoden myötä koko marja-ala on ollut pulassa. Ala työllistää satoja henkilöitä ja työpaikat ovat vaarassa.

Marjateollisuus on omalta osaltaan haastanut suomalaiset keräämään marjoja myyntiin perustamalla ostopisteitä Etelä-Suomea myöten. Päijät-Hämeessä ostopisteitä on Sysmässä, Hartolassa, Padasjoella ja Vääksyssä. Ostajina ovat DallaValle ja Marjex. Paikallinen marjanostaja on Vavesaaren tila Hartolassa.

Lisää tietoa marjakaverikampanjan marjatalkoista:  https://www.arktisetaromit.fi/fi/sos/