Hanki oma täsmämetsäsuunnitelma - tilauksia rajoitetusti

27.4.2020

Metsäsuunnitelman puustotiedot voidaan kerätä dronella, virhe on muutaman prosentin luokkaa. Tilaa oma suunnitelmasi tälle kesälle.

Metsäsuunnitelman hakkuu ja hoitotoimenpide-ehdotukset perustuvat kerättyyn metsävaratietoon. Samoin metsän arvon määritys eli tila-arvio.

Metsävaratiedon keruumenetelmiä kehitetään nyt aktiivisesti ja teknologista kehitystä pyritään viemään jatkuvasti eteenpäin. Perinteisesti tieto on kerätty jalan. Miten metsävaratieto kerätään tulevaisuudessa?

Ilmassa surisee - metsävaratietoa dronella
Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme testaa tulevan kesän aikana metsävaratiedon keräämistä lennokin eli dronen avulla.

- Haluamme pysyä kehityksen kärjessä ja palvella metsänomistajia paremmin, kertoo metsäsuunnittelua sekä -arviota Mhy Päijät-Hämeen alueella tekevä Minna Lautala.

- Tekniikka kehittyy hurjaa vauhtia ja haluamme selvittää, mikä uusista stepeistä hyödyttää metsänomistajaa eniten, Lautala jatkaa. Dronen avulla tavoitellaan tehokkuutta ja tarkkuutta metsävaratiedon keruuseen.

Dronen keräämä data ei vielä kuitenkaan tee kumisaappaita täysin tarpeettomiksi.

Drone kerää dataa laserkeilaamalla
Droneen on kiinnitetty tiheäpulssinen laserkeilain. Dronen avulla laserkeilattu data mahdollistaa yksinpuintulkinnan. Yksinpuintulkinta tarkoittaa, että jokainen puu mitataan erikseen. Puukohtaisesta datasta saadaan selville muun muassa metsikön yksittäisten puiden pituus, läpimitta, puulaji ja sijainti metsässä.

Uusi kehitys on pitkään metsäsuunnittelua tehneestä Minnasta Lautalasta kiinnostavaa. Hän näkee dronella kerätyn datan hyödyntämisessä mahdollisuuksia.

- Räätälöimme metsäsuunnitelmia metsänomistajien toiveiden mukaan, esimerkiksi eri-ikäisrakenteisen kasvatuksen tavoitteiden mukaan tai riistan hoitoa painottaen. Dataa hyödyntäen voisimme huomioida entistä paremmin metsänomistajan omia tavoitteita metsien hoidolle.

Tavoitteena oleva metsävaratiedon tarkentuminen palvelee myös metsän arvosta kiinnostunutta metsänomistajaa, Lautala sanoo.

Erikoistarjous metsäsuunnitteluun kesälle 2020
Haluatko sinä uuden sukupolven, dronella lennetyn, tarkan metsäsuunnitelman tilastasi? Tilaa nyt täsmämetsäsuunnitelma normaalin suunnitelman hinnalla.

Pyydämme huomioimaan, että mukaan mahtuu vain rajoitettu erä kesän 2020 aikaan lennettäviä kohteita! Tilaukset otetaan vastaan aikajärjestyksessä, joten nyt kannattaa olla nopea.

HUOM! Dronesuunnittelua tehdään vain yli 30 hehtaarin tiloille. 

Tilaa oma täsmäsuunnitelmasi Mhy Päijät-Hämeestä, puh. 03 855 4300.