Yhteismetsä Metso

Haluaisitko metsästä tasaisen vuotuisen tuoton tekemättä mitään?

Metsänhoitoyhdistysten vetämä Yhteismetsä Metso on kaikille Keski-Suomen alueella metsää omistaville avoin yhteismetsä, johon liittyminen on maksutonta. Yhteismetsän osakkaaksi pääsee niin yksityishenkilönä kuin kuolinpesänä, yhtymänä tai yhteisönäkin. Osakkaille yhteismetsän tuottoa jaetaan vuosittain. Saat siis tasaisen vuosittaisen tuoton ilman metsänomistamiseen liittyviä velvollisuuksia.

Kilpailuttamalla parhaat puukaupat

Yhteismetsä Metso on metsänhoitoyhdistysvetoinen. Liittäessäsi tilasi yhteismetsään et siis sitoudu vain yhden toimijan puunhankinnan piiriin vaan jokainen leimikko kilpailutetaan ammattilaisten toimesta.

Suuresta metsäpinta-alasta voidaan muodostaa joka kerta ostajia houkutteleva iso leimikkokokonaisuus, jolle saadaan vapailta markkinoilta paras hinta.

Vaihtoehto tilan myynnille

Metsätilan myynti voi tuntua parhaalta ratkaisulta, jos omistajalla ei ole aikaa panostaa metsänsä hoitoon. Tilakaupasta tulo on kuitenkin kertaluonteinen, kun taas yhteismetsästä tuloa saa vuosittain ja samalla omaisuuden arvo kasvaa hyvän metsänhoidon myötä.

Jos metsän omistaminen yksin tuntuu raskaalta, kannattaa myynnin lisäksi harkita myös Yhteismetsä Metsoa!

Yhteismetsässä valtaa käyttävät sen osakkaat. Kaikilla Yhteismetsä Metson osakkailla on mahdollisuus vaikuttaa yhteismetsän toimintaan ja tavoitteisiin. Kaikki päätökset tehdään enemmistöpäätöksinä. Tehdyt päätökset toteutetaan metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijoiden toimesta osakkaiden tahdon mukaan.

Vähemmän veroja, tasaiset tulot

Yhteismetsän tuotosta maksetaan veroa 26,5 %, kun puukauppatulosta vero on normaalisti 30-34 %. Veron maksaa yhteismetsä, joten osakkaille jaettu tuotto on verovapaata. Lisäksi tuloa tulee joka vuosi tasaisesti osakkaiden omistusten suhteessa.

Yhteismetsä Metson osakkaana saat keskittyä nauttimaan metsän tuotosta. Metsänhoitoyhdistys hoitaa kaikki yhteismetsän velvoitteet ja kirjanpidon.

Oman yhteismetsän voi perustaa myös itse. Esimerkiksi suvun ison metsätilan yhteisomistukseen yhteismetsä voi olla oiva ratkaisu. Tarkempaa tietoa yhteismetsästä omistusmuotona löydät täältä.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset