Pienemmät kulut, pienemmät riskit - uusi viljelymalli varautuu tulevaan

paijanne

Metsänhoitoyhdistys Päijänne on kehittänyt uuden sekaviljelymallin tuoreen kankaan metsien uudistamiseen. Kuusen ja männyn sekaistutukseen sekä luontaiseen rauduskoivuun perustuva malli alentaa uudistamisen kuluja ja pienentää riskejä - metsän tuotosta tinkimättä!

Inflaatio vaikuttaa myös metsässä, vaikka puun hinta on onneksi noussut samaan tahtiin. Lähes kaikkien metsänhoitotöiden kustannukset ovat nousseet viimeisen vuoden aikana merkittävästi. Samaan aikaan myös riskit kasvavat. Metsätuhoista etenkin kirjanpainaja aiheuttaa vuodesta toiseen enemmän ja enemmän tuhoja kuusikoissa.

Mhy Päijänteen uusi sekametsien viljelymalli on kehitetty vastauksena muuttuviin olosuhteisiin. Mallissa viljelyalalle istutetaan sekä kuusta että mäntyä ja lisäksi jätetään totuttua väljemmällä istutustiheydellä tilaa luontaiselle siemensyntyiselle rauduskoivulle sekä muillekin lehtipuille. Tuoreeseen tutkimustietoon sekä metsänhoidon suosituksiin pohjautuva malli alentaa viljelyn kustannuksia ja pienentää riskejä, mutta ei kuitenkaan tingi kasvusta.

Kiinnostuitko? Lue lisää tuoreesta MetsäPäijänne-lehdestämme tai kysy sekaviljelystä omalta metsäneuvojaltasti!

Ajankohtaista

  1. Sovi ensiharvennus - nappaa hoitotyöalennus!

    Sovi ensiharvennus - nappaa hoitotyöalennus!

    Päijänne

    Mhy Päijänne kannustaa metsänomistajia purkamaan nuorten metsien hoitorästejä. Sovi tulevaan kesään ensiharvennuksesta korjuupalvelumme kanssa ja saat alennusta raivaustöistä sekä lannoituksista!

    Lue lisää
  2. Ensi kesän harjoittelijoita haetaan nyt!

    Ensi kesän harjoittelijoita haetaan nyt!

    Päijänne

    Metsänhoitoyhdistys Päijänne etsii maastokaudelle 2024 kahta toimihenkilöharjoittelijaa. Lue lisää ja hae! Paikat voidaan täyttää jo hakuaikana sopivien henkilöiden löytyessä. Millaista harjoittelijan työ Mhy Päijänteellä on? Lue Salla Hynnisen kokemukset viime kesältä.

  3. Valkolan kisojen tulokset

    Valkolan kisojen tulokset

    Päijänne

    Valkolan metsätaitokisat pidettiin 20.6. ja osallistujia oli jälleen mukavasti. Katso tulokset!

2024 © Metsänhoitoyhdistykset