Metsätilakaupan ykkönen

paijanne

Tiesitkö, että Mhy Päijänne on myös kiinteistönvälitysliike. Päijänteen Metsänhoitoyhdistys LKV on alueensa ylivoimainen markkinajohtaja metsätilojen välityksessä. Palvelun kysyntä on kasvanut tasaiseen tahtiin ja vuosi 2023 on lähtenyt käyntiin vielä aiempiakin vuosia vilkkaammin.

Metsätilan onnistunut myynti vaatii erityistä asiantuntemusta. 2000-luvun alussa tämä havaittiin myös Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksessä ja kiinteistönvälitystoiminta sai alkunsa. Tavoitteena oli varmistaa, että metsätilastaan luopuva metsänomistaja saa varmasti parhaan hinnan. Nyt LKV-toiminnan parissa työskentelee jo viisi omaisuudenhallinnan erityisasiantuntijaa.

Arviointi onnistuu vain metsäasiantuntijalta

Asuntojen arviointi on metsätilaan verrattuna suoraviivaisempaa. Alueelliset kauppahintatilastot muodostavat selkeän pohjan neliöhinnan määrittelyyn. Metsässä tilanne on toinen.

Maapohjan arvo on helppo määrittää kasvupaikan viljavuuden mukaan. Tämän jälkeen tilanne mutkistuu, sillä puustosta riippuu, onko metsähehtaarin käypä arvo tuhat vai kenties kymmenentuhatta euroa. Tilan arvoon vaikuttavat myös esimerkiksi tieyhteydet, hoitotarpeet ja hakkuumahdollisuudet.

Hyvän arvion tunnistaa siitä, että työ on tehty maastossa jokaisella metsikkökuviolla käyden ja tekijä on metsäammattilainen. Jyvät erottuvat akanoista viimeistään myyntihetkellä: laadukkaan arvion pohjalta myydyn metsätilan lopullinen kauppahinta on lähellä arviohintaa.

Kun arvio on kohdallaan, metsänomistaja ei tule tietämättään myyneeksi tilaa alihintaan. Metsätiloista hyvin maksavat sijoittajat arvostavat luotettavaa puustotietoa, jonka he arvion mukana käyttöönsä saavat. Tarjoukset ovat tällöin hyviä ja niitä tulee paljon.

Perunkirjoitukset ja sukupolvenvaihdokset kerralla oikein

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys LKV:n omaisuudenhaltijat eivät pelkästään välitä metsätiloja. Siinä missä metsätilan kiinteistönvälitys vaatii erityisosaamista, myös muut metsäomaisuuden omistusjärjestelyt edellyttävät tekijältään erikoistumista aiheeseen.

Perukirjojen laadinta on oleellinen osa metsäomaisuuden hallinnan palveluja. Ammattilaisen tehtävä on varsinaisen paperityön lisäksi selvittää, mitä perilliset aikovat jatkossa tilalla tehdä. Tällä on iso vaikutus jo perukirjan laadintaan sekä perintöverotukseen.

Oikeilla ratkaisuilla minimoidaan verot ja maksimoidaan höydyt sekä varmistetaan ylisukupolvisen perhemetsätalouden jatkuminen. Kuolinpesä on myös yleensä parasta purkaa metsätalouden kannalta paremmaksi omistusmuodoksi, esimerkiksi yhtymäksi. Kaikki tämä hoituu kätevästi asiantuntijan avustuksella.

Paras ratkaisu jatkuvuudelle on metsänomistajan elinaikana toteutettu hallittu sukupolvenvaihdos. Onnistuneen sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa asiantuntijan apu on tarpeen, kun mietitään eri ratkaisujen veroseuraamuksia sekä väistyvälle että aloittavalle metsätalouden harjoittajalle.

Uusilla verkkosivuilla kaikki yhdessä paikassa

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys LKV:n uudet verkkosivut www.paijannelkv.fi kokoavat kaikki tarjolla olevat palvelut yhteen paikkaan. Sivustolta löydät myös vinkit onnistuneisiin omistusjärjestelyihin sekä kulloinkin myynnissä olevat metsätilat. Lisäksi myytävät metsätilat julkaistaan Etuovi-palvelussa sekä paikallislehdissä.

Ajankohtaista

 1. Valkolan kisojen tulokset

  Valkolan kisojen tulokset

  Päijänne

  Lue lisää
 2. Puukauppa pienostajan kanssa - kolme pointtia riskien hallintaan

  Puukauppa pienostajan kanssa - kolme pointtia riskien hallintaan

  Päijänne

  Pienostajan tarjous voi olla todella kova, mutta metsänomistajan kannattaa huomioida myös riskit. Katso kolme pointtia riskien hallintaan!

 3. Sovi ensiharvennus - nappaa hoitotyöalennus!

  Sovi ensiharvennus - nappaa hoitotyöalennus!

  Päijänne

  Mhy Päijänne kannustaa metsänomistajia purkamaan nuorten metsien hoitorästejä. Sovi tulevaan kesään ensiharvennuksesta korjuupalvelumme kanssa ja saat alennusta raivaustöistä sekä lannoituksista!

2024 © Metsänhoitoyhdistykset