Ensi kesän harjoittelijoita haetaan nyt!

paijanne

Metsänhoitoyhdistys Päijänne etsii maastokaudelle 2024 kahta toimihenkilöharjoittelijaa. Lue lisää ja hae! Paikat voidaan täyttää jo hakuaikana sopivien henkilöiden löytyessä.

Millaista harjoittelijan työ Mhy Päijänteellä on? Alla Salla Hynnisen kokemukset viime kesältä. Hyvin suoritetun harjoittelun päätteeksi Salla työllistyi vakituisesti metsäneuvojan tehtävään!

Metsässä ja Eduskunnassa - harjoittelukesä 2023

Viimeinen harjoittelu ennen valmistumista. Jo kouluun hakiessa mietin metsänhoitoyhdistystä mahdollisena työpaikkana.

Olin kahvipöydässä päässyt seuraamaan, kun metsäneuvoja kävi kertomassa suunnitelmiaan metsässä tapahtuvista hakkuista ja hoitotöistä. Kuinka mukava ajatus, että on joku luotettava ihminen kenen mielipiteisiin ja ammattitaitoon voi tukeutua askarruttavissa asioissa. Metsäneuvojan työ metsänhoitoyhdistyksessä vaikutti myös laajalle ja halusinkin harjoittelussani oppia mahdollisimman paljon alan tehtävistä. 

Opinnot suorastaan rysäytin vauhdilla maaliin ja opinnäytetyönikin valmistui lähes ajallaan. Jäljellä oli vain pitkä syventävä harjoittelu. Metsänhoitoyhdistys Päijänne oli luontainen hakuvalinta sillä asun itse Jämsässä ja halusin myös työllistyä alueelle.  Uusi työ jännittää aina hurjan paljon. Kuitenkin jo alusta asti minut otettiin niin lämpimästi työporukkaan, että jännitys karisi nopeasti pois.

Harjoittelijana sain laajasti tutustua erilaisiin työtehtäviin. Alkukesänä toimin toteuttajamme apuna niin sanotussa ”taimirallissa” ja työmaiden välityksessä urakoitsijoille. Olin yhteydessä kaivinkonekuskeihin ja metsureihin, joka oli oiva tilaisuus tutustua alueen toimijoihin.

Toimin Jämsässä neuvojien lomatuuraajana, jona aikana kävin nauhoittamassa tilarajoja, korjuuvalvonnalla, metsänhoitotöiden arvioinneilla ja vastailin puhelimeen ja sähköposteihin, jos metsänomistajilla olisi kysyttävää. Alkuun kuljin myös neuvojien mukana esimerkiksi tilakäynneillä, mutta jo aika nopeasti pääsin myös omatoimisesti maastotöihin, kuten kartoittamaan kirjanpainajatuhoja sekä taimikonhoitotarpeita.

Kesällä kävimme tyky-reissulla Kapeenkoskella laskemassa koskea sekä loppukesästä tutustumisreissulla eduskunnassa ja MHYP-pääkonttorilla Helsingissä.

Kesä opetti minulle valtavan paljon metsätaloudesta ja luonnonhoidosta. Tutustuin muihin neuvojiin ja alan ammattilaisiin. Olin paljon yhteydessä metsänomistajiin, joista osa tuli jo tutuiksikin. Kannustankin jokaista opiskelijaa ottamaan kaiken mahdollisen irti harjoittelusta!

Terkuin,

Salla Hynninen

Kiinnostuitko? Hae kesän 2024 harjoittelupaikkojamme nyt! Paikat voidaan täyttää heti sopivan henkilön löytyessä.

Ajankohtaista

 1. Pienemmät kulut, pienemmät riskit - uusi viljelymalli varautuu tulevaan

  Pienemmät kulut, pienemmät riskit - uusi viljelymalli varautuu tulevaan

  Päijänne

  Lue lisää
 2. Valkolan kisojen tulokset

  Valkolan kisojen tulokset

  Päijänne

  Valkolan metsätaitokisat pidettiin 20.6. ja osallistujia oli jälleen mukavasti. Katso tulokset!

 3. Metsätilakaupan ykkönen

  Metsätilakaupan ykkönen

  Päijänne

  Päijänteen Metsänhoitoyhdistys LKV on alueensa ylivoimainen markkinajohtaja metsätilojen välityksessä. Palvelun kysyntä on kasvanut tasaiseen tahtiin ja vuosi 2023 on lähtenyt käyntiin vielä aiempiakin vuosia vilkkaammin.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset