Yhteismetsä

Kiiminkien yhteismetsä on perustettu vuonna 2014. Yhteismetsä toimii Oulun alueella, pääpaino on vanhan Kiimingin kunnan alueella. Yhteismetsään kuuluu metsää on myös kauempana mm. Pudasjärvellä. Tällä hetkellä yhteismetsän pinta-ala on runsaat 950 hehtaaria ja osakkaita on 16. Yhteismetsä on laajentunut perustamisen jälkeen ja tavoitteena on jatkaa laajentumista sekä tilakauppojen että uusien osakkaiden muodossa. Viimeisimmät tilakaupat yhteismetsä on tehnyt vuonna 2022. 

Yhteismetsän osakkaina voi olla yksityishenkilöitä, kuolinpesiä, yhtymiä ja yhteisöjä. Myymällä tilan saa kerralla suuren summan, mutta yhteismetsän osakkaille jaetaan tuloa yleensä jatkuvasti. Tämä perustuu yhteismetsän suureen pinta-alaan, jossa on jatkuvasti hoidettavaa, mutta myös uudistuskypsiä metsiä. 

Yhteismetsän osakkaat valitsevat hoitokunnan, joka päättää yhteismetsään liittyvistä hankkeista (hakkuut, hoito- ja uudistamistyöt). Hankkeet toteutetaan yhteistyössä Oulu-Kiimingin metsänhoitoyhdistyksen kanssa. Hoitokuntaan vuosina 2021-2023 kuuluvat Heli pellikka (pj. ), Auli Saarijärvi (vpj.) ja lassi Raappana. Kaikilla jäsenillä on henkilökohtainen varajäsen.

Mikäli kiinnostuksesi yhteismetsään heräsi ja haluat liittyä osakkaaksi tai sinulla on metsätila, jonka haluaisit myydä yhteismetsään, ota yhteyttä Heli Pellikkaan. KIIMINKIENYHTEISMETSA@GMAIL.COM

Lisätietoa yhteismetsistä löydät täältä