Yhteismetsä

Kiiminkien yhteismetsä on perustettu vuonna 2014. Yhteismetsä toimii Oulun alueella, pääpaino on vanhan Kiimingin kunnan alueella. Yhteismetsään kuuluu metsää on myös kauempana mm. Pudasjärvellä. Tällä hetkellä yhteismetsän pinta-ala on runsaat 950 hehtaaria ja osakkaita on 16. Yhteismetsä on laajentunut perustamisen jälkeen ja tavoitteena on jatkaa laajentumista sekä tilakauppojen että uusien osakkaiden muodossa. Viimeisimmät tilakaupat yhteismetsä on tehnyt vuonna 2021. 

Yhteismetsän osakkaina voi olla yksityishenkilöitä, kuolinpesiä, yhtymiä ja yhteisöjä. Myymällä tilan saa kerralla suuren summan, mutta yhteismetsän osakkaille jaetaan tuloa yleensä jatkuvasti. Tämä perustuu yhteismetsän suureen pinta-alaan, jossa on jatkuvasti hoidettavaa, mutta myös uudistuskypsiä metsiä. 

Yhteismetsän osakkaat valitsevat hoitokunnan, joka päättää yhteismetsään liittyvistä hankkeista (hakkuut, hoito- ja uudistamistyöt). Hankkeet toteutetaan yhteistyössä Oulu-Kiimingin metsänhoitoyhdistyksen kanssa. Hoitokuntaan vuosina 2021-2023 kuuluvat Tero Linnainmaa (pj. ), Auli Saarijärvi (vpj.) ja Matti Raappana. Kaikilla jäsenillä on henkilökohtainen varajäsen.

Mikäli kiinnostuksesi yhteismetsään heräsi ja haluat liittyä osakkaaksi tai sinulla on metsätila, jonka haluaisit myydä yhteismetsään, ota yhteyttä Tero Linnainmaahan (044 7179629 tero.linnainmaa at mhy.fi)

Lisätietoa yhteismetsistä löydät täältä