Myrskytuhoja metsässä?

22.6.2021

Maanantaina 21.6. myrsky pyyhkäisi Oulun yli. Metsävahingot ovat hyvin paikallisia, joten metsänomistajan kannattaa tarkistaa metsänsä tilanne.

Maanantaina iltapäivällä tuuli nousi ja rankkasade pyyhkäisi Oulun ja Kiimingin yli. Paikoin puita kaatui reilusti, mutta syöksyvirtauksia ei esiintynyt. Metsänomistajien kannattaa tarkistaa oman metsänsä tilanne, koska tarkkoja tuhoalueita on mahdoton määrittää ilman maastokäyntejä. Metsäasiantuntijat tarkkailevat maastossa kulkiessaan tuulituhoja, mutta joka paikkaa emme pysty tarkistamaan. Tuulituhoille altteimmat paikat ovat päätehakkuiden reunat sekä parin vuoden sisään harvennetut metsät.

Mikäli metsäsäänne on tullut myrskytuhoja niin kannattaa olla yhteydessä metsänhoitoyhdistykseesi. Mikäli metsä on vakuutettu, autamme tuhovahinkoilmoituksen teossa sekä käymme maastossa katsomassa tilanteen. Vaikka metsä ei olisi vakuutettu saattaa tuhovahinkoja olla niin paljon, että laki metsätuhojen torjunnasta edellyttää poistamaan metsästä kaatuneita puita. Tähänkin apu löytyy metsänhoitoyhdistykseltä.