Valtuuston syyskokous päätti pitää jäsenmaksut ennallaan

29.12.2017

Mhy Mänty-Saimaan valtuuston syyskokous pidettiin 15.12.2017 Löydön kartanossa Ristiinassa. Paikalla olivat lähes kaikki valtuutetut. Kokouksessa puhetta johti Keijo Partio. Ennen kokousta palkittiin vuoden 2017 metsätaitokilpailuissa menestyneitä. Jatta Mikkanen voitti kultaa SM-kisoissa ja Mänty-Saimaan joukkue toi hopeaa. Lisäksi nähtiin hyviä yksilösuorituksia. Mänty-Saimaan mestaruus ja Emil Halosen leimaajapoikapatsas menivät tänä vuonna Raimo Laitiselle.

Valtuusto päätti syyskokouksessa pitää jäsenmaksut ennallaan. Vuonna 2018 peritään jäseniltä 50 €:n perusmaksu sekä 1,50 €/ha. Maksimi jäsenmaksu on edelleen 300 €. Kannatusjäseniltä jäsenmaksua peritään perusmaksun 50 € verran.

Tulevalle vuodelle ennakoidaan hienoista puukaupan kasvua. Tavoitteena on puukaupan lisäksi lisätä taimikonhoitojen määrää. Tulevana vuonna panostetaan myös mm. metsätilojen sukupolvenvaihdoksiin, metsäluonnonhoitoon sekä oman toiminnan kehittämiseen.

Mhy Mänty-Saimaan alueella on metsävaratietojen mukaan runsaasti hakkuupotentiaalia etenkin varttuneissa ja uudistuskypsissä metsissä. Viime vuosina alueella on hakattu puuta n. 80 % ns. kestävästä hakkuusuunnitteesta. Hakkuita on siis varaa lisätä selvästi. Samalla on syytä huomioida, että taimikonhoitorästit ovat lisääntyneet. Taimikoita on hoidettava selvästi nykyistä enemmän.

Metsien käyttöä voidaan lisätä alueellamme runsaasti, mutta metsiä on myös hoidettava, jotta metsävarat lisääntyvät jatkossakin.