Tiedote koivun taimien saatavuusongelmista

manty-saimaa

Rajusti lisääntynyt koivun taimien kysyntä ja taimitarhojen runsaat myyrä- ja jänistuhot talvella 2022-2023 ovat aiheuttaneet pahoja saatavuusongelmia koivun taimissa. Mhy Mänty-Saimaa ei valitettavasti saa riittäviä määriä koivuja kevään 2023 istutuksiin. Tilanteeseen saadaan helpotusta viikolla 24, jolloin alamme saada ns. kesäkoivua. Pyrimme siirtämään keväälle istutettavaksi tarkoitetut koivut kesän istutuksiin, mikäli se sopii metsänomistajalle. 

Koivun kesäistutus on hyvä vaihtoehto ja olemme saaneet siitä aiempina vuosina hyviä tuloksia. Koska joudumme kuitenkin poikkeamaan siitä, mitä olemme alun perin sopineet, olemme yhteydessä niihin metsänomistajiin, joita asia koskee ja sovimme menettelystä. 

Pahoittelemme tilannetta. 

Lisätietoja:       

Suvi Kokkola, p. 044 763 1300

toiminnanjohtaja 

Mhy Mänty-Saimaa ry 

Ajankohtaista

 1. Tervetuloa Mhy Mänty-Saimaan nettisivuille

  Metsätaitokilpailut Haminassa

  Mänty-Saimaa

  Pohjois-Vehkalahden Metsänystävät järjestävät Metsänhoitoyhdistys Kaakon avustamana perinteiset metsätaitokilpailut Haminan Myllykylässä 20.6.2023

  Lue lisää
 2. Kirjanpainaja – kuusimetsien tuhohyönteinen

  Kirjanpainaja – kuusimetsien tuhohyönteinen

  Mänty-Saimaa

  Kirjanpainaja on merkittävin kuusen tuholainen ja tavallisin syy tukkikokoisten kuusten kuolemaan. Ne voivat tappaa merkittävän osan uudistuskypsän kuusikon puista. Vanhat kuusikot ja erityisesti lämpimät metsänreunat ja kuivien kasvupaikkojen metsiköt ovat altteimpia tuhoille.

 3. Mhy Manty-Saimaa

  Kestävää metsätaloutta -tupailta 23.5.2023, Savitaipale

  Mänty-Saimaa

  Suomen metsäkeskus ja MHY Mänty-Saimaa järjestävät tilaisuuden kestävästä metsänhoidosta kaikille asiasta kiinnostuneille metsänomistajille. Tilaisuus tarjoaa vinkkejä ilmastokestävyyden huomioimiseen, metsätuhojen hallintaan ja metsäpalveluiden aktiiviseen hyödyntämiseen.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset