Taimikonhoito kannattaa - hyödynnä Kemera-tuet

30.4.2021

Taimikonhoito edistää puuston kasvua. Näin ollen se paitsi lisää tulevaisuudessa metsästä saatavia tuottoja niin myös lisää hiilensidontaa. 

Metsillä on keskeinen rooli hiilensidonnassa ja ilmastonmuutoksen hillinnässä. Taimikonhoito kiihdyttää puiden kasvua ja edesauttaa metsää saavuttamaan parhaan kasvukykynsä nuorempana. Kaikkein tehokkain hiilinielu on sellainen metsä, joka on terve, runsaspuustoinen ja kasvaa hyvin. Nuoret ja varttuneet kasvatusmetsät sitovat parhaiten hiiltä. 

Taimikonhoito on työ, jonka voi tehdä itse tai vaihtoehtoisesti teettää muilla. Mhy Mänty-Saimaan 14 ammattimetsuria tekevät työn laadukkaasti ja nopeasti toiveitasi kuunnellen. Ostamalla palvelun meiltä, tuet samalla paikallista työtä. Meidän metsurimme ovat 95 %:sti paikallisia tekijöitä. 

Taimikon varhaishoito maksaa keskimäärin n. 400 €/ha ja varttuneemman taimikonhoito n. 550 €/ha. Puuston tiheys ja koko vaikuttavat hintaan. Hinnoittelemme kohteesi tarjoukseemme tapauskohtaisesti. Näin et maksa turhasta. Hoidamme samalla puolestasi tukien haun.

Muistathan, että jokainen vuosi viivästystä lisää tutkimusten mukaan kustannuksia n. 20 %:lla. Kannattaa siis toimia ajoissa.  

Taimikoiden hoitoon on saatavilla tukea 160 - 230 €/ha. Tuki vaihtelee puuston koon mukaan. Lisätietoa Kemera-tuista: https://www.mhy.fi/manty-saimaa/uutiset/kemera-tuet