Taimikon varhaishoidon hakusulku päättyy 10.10.2016

06.10.2016

Taimikon varhaishoidon Kemera-hakusulku päättyy 10.10.

Taimikon varhaishoidon Kemera-tukien hakusulku päättyy maanantaina 10.10.2016. Tämä tarkoittaa, että Metsäkeskus voi käsitellä taimikon varhaishoidon rahoitushakemuksia normaalisti, kun ne ovat saapuneet Metsäkeskukseen 10.10. tai sen jälkeen.

Työt voi aloittaa heti hakemuksen jättämisen jälkeen
Hakemuksen saapumisajankohdaksi katsotaan ajankohta, jolloin hakemus on kirjattu Metsäkeskuksen tietojärjestelmään. Työt metsässä voi aloittaa heti, kun rahoitushakemus on saapunut Metsäkeskukseen. Kun työ on tehty, tulee Metsäkeskukseen lähettää vielä toteutusilmoitus. Metsäkeskus suosittelee jättämään rahoitushakemukset ja toteutusilmoitukset Metsään.fi-palvelussa. Toimija voi hoitaa tämän tarvittaessa metsänomistajan puolesta.

Tarkista kohteen sopivuus taimikon varhaishoidon ehtoihin
Taimikon varhaishoidossa taimikon keskipituuden tulee työn jälkeen olla vähintään 0,7 metriä ja enintään kolme metriä. Kohteelta tulee poistaa vähintään 3 000 runkoa hehtaarilta, Pohjois-Suomessa 2 000 runkoa hehtaarilta. Rahoitettavan alueen tulee olla kooltaan vähintään yksi hehtaari.

- Hakemukset kannattaa mitoittaa vain tämän syksyn töitä vastaavaksi. Töiden tekemiselle syksy on hyvää aikaa ja toteutusilmoituksenkin ennättää laittaa vielä tämän vuoden puolella, hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta sanoo. 

Hakusulku jatkuu nuoren metsän hoidossa ja terveyslannoituksessa
Toukokuussa alkanut hakusulku koskee edelleen nuoren metsän hoidon ja terveyslannoituksen rahoitushakemuksia, joiden hakusulku on voimassa 31.12.2016 asti. Muiden työlajien rahoitushakemuksia käsitellään normaalisti. Metsäkeskus käsittelee myös kaikkien työlajien toteutusilmoituksia normaalisti.