Suomenniemen metsätaitokisojen 24.7.2021 tunnelmia

27.7.2021

Suomenniemi-päivien metsätaitokilpailu on jo vuosia ollut Suomen toiseksi suurin metsätaitokilpailu suomenmestaruuskilpailujen jälkeen.
Tällä erää osallistujia oli yhteensä 105 ympäri Suomen.

Kauriansalmen Kylät ry ja Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaa järjestivät yhteistyössä perinteiset metsätaitokilpailut Suomenniemi-päivien yhteydessä lauantaina 24.7.2021.

Ratamestarit Kari Jukarainen ja Ossi Pöntinen olivat loihtineet vaativan, mutta helppokulkuisen radan Saalastin Sisarukset-säätiön maille.

Upeassa kesäsäässä kilpailijat ympäri Suomea pääsivät mittelemään metsäisiä taitojaan niin uudistusaloilla, talousmetsissä kuin yli 100-vuotiaassa ikimetsässä, jonne kirves saati monitoimikone ei ollut konsanaan poikennut.  Ja siellä oli ainakin lahopuuta niin öttijäisille kuin kolopesijöillekin.

Metsäisissä taidoissa taitavimmaksi osoittautui yleisessä sarjassa Heikki Kokkonen vain kolmen pisteen erolla Teemu Överstiin. Kaksoisvoitto siis Mhy Mänty-Saimaan edustajille ja tällä erää kilpailun pääpalkintona ollut raivaussaha jäi parhaalla pistemäärällä Mäntyharjulle. Kolmantena podiumille kipusi Martti Luukko Savonlinnasta.

Naisten sarjassa Mhy Mänty-Saimaa otti kolmoisvoiton: Pirkko Kontunen Savitaipaleelta voitti kisan kolmen pisteen erolla Eeva Vasaraan. Kolmanneksi sijoittui moninkertainen nuorten suomenmestari Jatta Mikkanen.

Nuorten sarjan voitti  Mänty-Saimaan Tatu Ovaska Juho Kiesilän sijoittuessa toiseksi ja Eero Poikosen kolmanneksi.

Kilpailu onnistui mainiosti ja suitsutusta saivat erinomaisen radan laatineet ratamestarit, ripeä ja ammattitaitoinen Mhy Mänty-Saimaan hoitama ilmoittautumisten organisointi ja tuloslaskenta eikä kukaan moittinut liiemmin säätäkään…

Tulosluettelo

Toiminnanjohtaja Suvi Kokkola ja Kyösti Kiljunen onnittelivat sekä kisan että Mänty-Saimaan mestaruuden voittanutta Heikki Kokkosta.

Kuvagalleriassa pääset mukaan kisapäivän tunnelmiin. Kuvaaja Markus Nuolinko.