Metsäjärjestelmä LeafPointin käyttöönotto

manty-saimaa

LeafPointin käyttöönotto

Kaikki Suomen metsänhoitoyhdistykset siirtyvät vaiheittain käyttämään uutta metsäjärjestelmää. Mhy Mänty-Saimaassa vaihdos tapahtuu viikolla 37. LeafPoint järjestelmä kattaa laajasti metsänhoitoyhdistysten toiminnanohjauksen tarpeet.

LeafPoint on täysin suomalainen metsäjärjestelmä, jonka takana ovat metsäalan järjestelmäkehittäjät Bitcomp Oy ja Pinja Solutions Oy (entinen PiiMega Oy). Järjestelmän kehitys alkoi vuonna 2019 ja se otettiin tuotantokäyttöön vuonna 2020. LeafPoint edustaa uudenlaista tuotepohjaista järjestelmäkehitystä, jossa järjestelmää kehitetään pitkäjänteisesti ja vahvalla asiakas- ja liiketoimintalähtöisellä otteella. LeafPointin tärkeimpinä tavoitteina on ratkaista yhdistysten operatiivisia ongelmia, tehostaa toimihenkilöiden työskentelyä ja myyntityötä sekä parantaa asiakkaiden palvelukokemusta.

”Mhy-ketjussa nähtiin välttämättömäksi kehittää pikaisesti viestinnän ja markkinoinnin automatisoituja elementtejä osana metsäjärjestelmää. Sähköiset yhteydenottokanavat ovat jo nyt tätä päivää ja korostuvat tulevaisuudessa entisestään” MHYP:n toimitusjohtaja, Jouni Tiainen, toteaa.

Leafpoint tulee tarjoamaan saumattoman yhteyden metsänhoitoyhdistysten käyttämään OmaMetsään, joka on metsänomistajille tarkoitettu verkkopalvelu. Yhdessä OmaMetsä-palvelun kanssa LeafPoint tulee tarjoamaan Mhy-kentälle kilpailuetua ja loikan suoraan digitalisaation kärkeen.

Uusien järjestelmien käyttöönotossa on usein alkukankeutta ja varaudumme tässäkin siihen. Uskomme kuitenkin, että työskentelymme jatkuu viikon käyttökatkosta lukuun ottamatta melko normaalisti ja omaksumme ohjelman nopeasti. Mahdollisesti emme ole ihan yhtä nopeita heti alkuun kuin aiemmin ja koulutusten aikana emme pysty vastaamaan puhelimeen. Toivomme metsänomistajilta ymmärrystä. Loppujen lopuksi muutos tulee hyödyttämään ennen kaikkea metsänomistajia.

Ajankohtaista

 1. Kuitupuumarkkinoilla käänne käsillä

  Kuitupuumarkkinoilla käänne käsillä

  Mänty-Saimaa

  Kotimainen metsäteollisuus on kokonaisuutena vahvoilla ja puumarkkinoille tämä tietää hyvää. PTT ennustaakin kotimaisille puumarkkinoille pääosin kasvua johtuen puun tuonnin hiipumisesta.

  Lue lisää
 2. PEFC-metsäsertifioinnin vaatimukset uudistuvat

  PEFC-metsäsertifioinnin vaatimukset uudistuvat

  Mänty-Saimaa

  Metsänomistajalle metsäsertifiointi on keino osoittaa oman toimintansa vastuullisuus. Metsänomistaja on metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä mukana PEFC-metsäsertifioinnissa. Sertifiointi on vapaaehtoista, ja siitä voi myös irtisanoutua ilmoittamalla omaan metsänhoitoyhdistykseen.

 3. Metsänomistajalla oikeus vaatia oikeudenmukainen korvaus puumarkkinoilta

  Vuoden puunkäyttötarpeesta ostettu vasta puolet - Metsänomistajalla oikeus vaatia oikeudenmukainen korvaus puumarkkinoilta

  Mänty-Saimaa

2022 © Metsänhoitoyhdistykset