Lumisessa metsässä piilee vaara

30.1.2019

Puiden oksille kertynyt lumi on kaunista, mutta aiheuttaa sekä vaaraa että tuhoja. Puiden latvuksia on katkeillut ja taipunut nyt Mänty-Saimaan alueellakin. 

Savitaipaleen metsissä kierrellyt korjuuesimies Toni Nevalainen kertoo, että puita kaatuilee nyt kiihtyvällä tahdilla. - Nyt on paljon lumettomia puita pitkällään. Kannattaa olla varuillaan.

Lumituhoja korvataan metsävakuutuksista. Vahingon laajuutta ja oman metsävakuutuksen ehtoja kannattaa ensin tarkastella itse. Mikäli lumituhojen määrä ylittää korvauskynnyksen, kannattaa tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöön. He pyytävät tarvittaessa arvion metsäalan ammattilaisilta. OP:n metsävakuutuksissa asiakkaat voivat olla suoraan yhteydessä metsänhoitoyhdistykseen. 

Mhy Pohjois-Karjalan ja Mhy Savotan alueella viime talven lumituhoja korjataan edelleen. - Kannattaa muistaa, että lumituhot ovat todella vaarallisia. Puiden latvat putoavat lähes äänettömästi, Mika Lappalainen Mhy Pohjois-Karjalasta muistuttaa. - Pahimpiin paikkoihin ei ollut asiaa edes motolla, Ari Ruotsalainen Mhy Savotasta lisää. 

Metsäalan Asiantuntijat, Meto, muistuttaa ja varoittaa lumituhoalueiden työturvallisuudesta oheisen videon avulla: https://www.youtube.com/watch?v=bW2e9EP9xBU