Kiinnostaisiko yhteismetsä?

22.11.2016

Mhy Mänty-Saimaa kartoittaa parhaillaan alueensa metsänomistajin kiinnostusta yhteismetsään. Alustusta yhteismetsä-aiheeseen saatiin Metsäkeskuksen Tietoinen Metsänomistus -hankkeen tilaisuudessa Suomenniemellä 16.11.2016. 

Jorma Kyllönen Metsäkeskusksesta esitteli yhteosmetsän perusperiaatteita. Yhteismetsä on erillinen verovelvollinen. Se maksaa 28 %:n veron tuotoistaan ja tilittää tuotot verovapaina osakkaille. Yhteismetsä on tilojen yhteinen alue, joka on tarkoitettu kestävän metsätalouden harjoittamiseen osakastilojen hyväksi. Yhteismetsän ylin päättävä elin on osakaskiinteistöjen omistajista koostuvan osakaskunnan kokous. Yhteismetsän osakkaina voi olla yksityishenkilöitä, kuolinpesiä, yhtymiä ja yhteisöjä. Osakkaan äänivalta ja oikeudet riippuvat osuuden koosta. Päätökset tehdään enemmistöpäätöksinä. Kyllösen mukaan hyvä yhteismetsän koko olisi minimissään n. 500 ha.

Mikäli kiinnoistuit yhteismetsästä, voit liittyä Mhy Mänty-Saimaan tiedotuslistalle: auli.paukkunen@mhy.fi tai p. 040 8201163. Tiedotamme projektin etenemisestä, aiheeseen liittyvistä tilaisuuksista ym.

Lisätietoja yhteismetsästä: http://www.metsakeskus.fi/yhteismetsat