Kausiveroilmoitus (alv-ilmoitus) on muistettava tänä vuonna itse

07.1.2016

Verohallinto ei enää postita paperista kausiveroilmoituslomaketta metsänomistajille. Kausiveroilmoitus (tuttavallisemmin alv-ilmoitus) koskee kaikkia arvonlisäverovelvollisia metsänomistajia ja vuodelta 2015 on siis muistettava antaa oma-aloitteisesti. Sen voi lähettää sähköisesti tai perinteisesti paperisena. Kausiveroilmoituksen voi tulostaa täältä: https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Lomakkeet/Henkiloasiakka...

Ilmoitukset palautettava ja alv:t maksettava viim. 29.2.

Kausiveroilmoitus kannattaa jättää hyvissä ajoin ennen eräpäivän 29.2.2016 umpeutumista, sillä myöhässä saapuneelle ilmoitukselle määrätään myöhästymismaksua. Kausiveroveroilmoitus on jätettävä, vaikka saatuja tai maksettuja arvonlisäveroja ei olisi ollenkaan. Silloin ilmoitukseen tulee merkitä, ettei arvonlisäverollista toimintaa ole ollut lainkaan.

Maa- ja metsätalouden veroilmoitukset (lomakkeet 2 ja 2C) sekä verotusyhtymien (esim. maa-ja metsätalous-/kiinteistöyhtymät) veroilmoitukset (lomakkeet 2, 2C, 36) verohallinto lähettää edelleen postitse tammikuun lopulla. Maa- ja metsätalouden, kuten metsäyhtymienkin on jätettävä veroilmoitus helmikuun loppuun mennessä.

Hyödynnä veroilmoituspalvelua

Mikäli vero- kausiveroilmoituksen täyttäminen itse ei tunnu mielekkäältä tai haluat muuten käyttää ammattiapua, Mhy Mänty-Saimaa palvelee mielellään. Kaikki metsätalouteen liittyvät tositteet vuodelta 2015 kannattaa kerätä nippuun ja tuoda toimistolle hyvissä ajoin. Teemme metsäverotuksen kirjanpidon ja tulostamme lomakkeet allekirjoituksia vaille valmiiksi. Palvelusta perimme maksua ajankäytön mukaan.