Auli Paukkusen pitkä työura päättyi

03.7.2017

Mhy Mänty-Saimaan pitkäaikainen toimistosihteeri Auli Paukkunen siirtyi tänään kesälomien kautta viettämään eläkepäiviä. Paukkunen ehti työskennellä mhy:llä yhteensä 37 vuotta.

 

Paikkunen tuli mhy:lle töihin vuonna 1980. Ensimmäisen vuoden ajan toimisto sijaitsi nykyisen Savitaipaleen kunnantalon vieressä. Vuonna 1981 sillioinen Savitaipaleen Metsänhoitoyhdistys muutti nykyiseen osoitteeseensa Kievarintielle. Työskentely on vuosien saatossa muuttunut tekniikan kehittyessä. Myös työolot ovat muuttuneet. - Aiemmassa toimistossa oli yksi iso tupakansavuinen huone, jossa työskentelimme. Mekin, jotka emme tupakoineet, haisimme työpäivän päätteeksi aina tupakansavulle, Paukkunen kertoo. Silloin oli vielä normaalia, että sisällä poltettiin, myös töissä. Tupakansavusta on päästy, mutta yksi positiivinen asia on säilynyt vuosien takaa. - Minulla on ollut onni olla aina mukavassa työyhteisössä. En osaa sanoa, mistä se johtuu, mutta henki on aina ollut hyvä. Kai se tempaa aina uudet työntekijät mukaansa, Paukkunen pohtii. Alkuajoista asti mhy:n kanssa samoissa tiloissa on ollut myös Metsäkeskuksen ja sen edeltäjän, Metsälautakunnan, väkeä. Vuonna 2014 Metsäkeskus siirsi Savitaipaleen toiminnot hoidettaviksi Lappeenrannasta käsin.

 

Paukkusen jäädessä eläkepäiville, mhy:n Savitaipaleen toimistossa puhelimeen vastaa ja asiakkaita palvelee jatkossa Katja Havo-Hämäläinen. Havo-Hämäläinen on ehtinyt maistella Paukkusen työtehtäviä jo kuukauden päivät. Aiemmin autokoululla työskennellyt Havo-Hämäläinen toteaa, että työssä on paljon samaa kuin autokoulussa. Työ on itsenäistä ja monipuolista. Suurin ero on ehkäpä asiakaskunnan ikä. - Autokoulussa asioi paljon nuoria, joille piti välillä ohjeistaa asioita hyvin holhoavasti ja kädestä pitäen. Nyt asiakaskunta koostuu etupäässä iäkkäämmästä väestä.

 

Havo-Hämäläisen ohella Mhy Mänty-Saimaan toimistopään töistä vastaa Tuula Hietanen Ristiinan toimistolla. - Meillä on Aulin kanssa sujuneet hommat aina tosi hyvin. Edes fuusiotilanteessa ei saatu tappelua aikaiseksi. Ihan varmasti pärjätään Katjankin kanssa, Hietanen toteaa uudesta työkaveristaan.