Uudistimme jäsenyyden - jäsenkortit saapuvat helmi-maaliskuussa

23.2.2021

Palvellaksemme entistä paremmin jäseniä, uudistimme jäsenrekisterijärjestelmän ja jäsenmaksurakenteen. Pyrimme uudistuksella valtakunnallisesti yhtenäiseen toimintamalliin sekä entistä avoimempaan ja selkeämpään viestintään. Lisäksi jäsenet saavat uudistuksen myötä käyttöön sähköisiä palveluja, jotka helpottavat käytännön arjessa.

Jäsenjärjestelmän uudistus ei vaadi metsänomistajajäseniltämme mitään toimenpiteitä, jäsenyys jatkuu normaalisti! Uudistus tuo kuitenkin useampiakin käytännön parannuksia jäsenillemme.

  1. Valtakunnallisesti yhtenäiset toimintatavat. Jäsenmaksujärjestelmä uudistettiin yhteistyössä metsänhoitoyhdistysten ja MTK:n kanssa. Jäsenmaksu määräytyy kaikissa yhdistyksissä yhdistyksen jäsenmaksusta ja edunvalvontamaksusta.
  2. Edunvalvontamaksu on eritelty laskussa ja se maksetaan vain kerran, vaikka jäsenyyksiä olisi useampia. Aiemmin metsänhoitoyhdistykset ovat tilittäneet jäsenen maksamasta jäsenmaksusta edunvalvontaosuuden MTK:lle; nyt nämä kaksi maksua eritellään avoimuuden lisäämiseksi.
  3. Uusi Oiva-jäsenportaali. Metsänomistaja pääsee jatkossa netin kautta Oiva-jäsenportaalista katsomaan omia tietojaan, laskutusperusteitaan, ja tekemään mm. osoitteenmuutoksen tai valitsemaan joko sähköisen tai paperilaskun. Lisäksi Oiva-jäsenrekisteristä löytyvät jäsenedut. Palveluportaalin löydät alkuvaiheessa osoitteesta: www.mtk.fi ja jatkossa myös metsänhoityhdistysten sivuilta. Tarvitset rekisteröitymistä varten sähköpostiosoitteen. Jos sähköpostisi ei salli kirjautumista, ota yhteyttä omaan yhdistykseesi.
  4. Jäsenkortti. Oiva-palveluportaalista löydät jäsenkortin myös sähköisessä muodossa. Esim. perheenjäsenet voivat käyttää mobiilijäsenkorttia Oivan kautta. Paperiset jäsenkortit lähetetään laskun mukana helmi-maaliskuun vaihteessa. Jäsenkortilla näkyvät kaikki jäsenyydet. Muistathan, että jäsenkorttia tarvitset myös käyttäessäsi jäsenetuja.
  5. Monta vaihtoehtoa laskutukseen. Voit saada jäsenlaskusi sähköpostilla, kuluttajien e-laskuna tai suoraan yrityksesi sähköiseen laskutusosoitteeseen.
  6. Yksi lasku. Jos kuulut useampaan metsänhoitoyhdistykseen tai MTK:n tuottajayhdistykseen, saat kaikki maksut samalla laskulla.

Laskut ja jäsenkortit saapuvat helmi-maaliskuun vaihteessa

Järjestöuudistuksen myötä jäsenmaksuaikataulumme on muuttunut. Aiemmasta poiketen metsänomistajat saavat jäsenmaksunsa helmi-maaliskuun vaihteessa. Myös maksutiedot ovat muuttuneet, joten on hyvä muistaa päivittää omassa verkkopankissa olevat maksupohjat uudistetuilla tiedoilla.

Jos jäsenmaksussa on virheitä, ota yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen marjo.marila@mhy.fi. Käsittelemme muutokset saapumisjärjestyksessä. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse ma-to klo 9.00-15.00 numeroon 050 430 5621.

Uudet jäsenmaksut löydät tästä