Toimihenkilöuutisia

lounametsa

Jussi Heinonen aloitti viime vuoden lopulla Turku-tiimin avustavana metsäasiantuntijana.

Viime marraskuussa lisäresurssina Turku-tiimissä metsäasiantuntijan tehtävässä aloitti Jussi Heinonen. Hän on kotoisin Salosta ja valmistumassa metsätalousinsinööriksi. Jussi on lähtenyt liikkeelle kuljetuspuolelta ja hankkinut kannukset myös metsurina. Hän tykkää työskennellä omatoimisesti ja viihtyy metsässä myös silloin, kun aurinko ei paista pilvettömältä taivaalta. Harrastukset kuluvat monipuolisesti metsässä nekin: metsästystä ja kalastusta, juoksua, pyöräilyä, maastoautoilua ja kuntosalia. Terveisinä metsänomistajille Jussi haluaa kertoa: ”Metsurina työskennellessä eteen tuli usein kohteita, joissa taimikonhoito oli laiminlyöty täysin. Kallis uudistusinvestointi oli usein mennyt hukkaan, kun istutetut taimet olivat tukehtuneet kilpailussa. Raivaussahatyö on myös sitä kalliimpaa mitä myöhemmin se tehdään, joten olemalla ajoissa säästää myös rahaa!

Hanna Rautanen aloitti metsäasiantuntijan tehtävässä Vakka-tiimissä ja palvelee metsänomistajia Mynämäen alueella.

Tammikuussa Vakka-tiimissä metsäasiantuntijana aloitti Hanna Rautanen. Hänen tehtäviinsä kuuluvat metsänomistajien neuvonta, puukauppa ja metsänhoitopalveluiden myynti Mynämäen alueella. Luonteeltaan rivakka ja huumorintajuinen Hanna valmistui metsätalousinsinööriksi joulukuussa Evolta. Hannalla on myös asiakaspalvelutaustaa, sillä hän on ehtinyt työskennellä useamman vuoden kotikulmilla Kanta-Hämeessä myös kaupan alalla. Veto metsäalalle on kuitenkin sukuvika, sillä suvusta löytyy useampia metsäalalla työskenteleviä. Vapaa-ajalla Hanna viettää aikaa koiran kanssa treenaten tokoa ja metsäjälkeä. Kesät kuluvat retkeilyn merkeissä. Lisäksi Hanna on mukana yhdistystoiminnassa, pääosin webmasterina sekä somegrafiikoiden tekijänä. Hanna odottaa innolla tutustuvansa
alueensa metsänomistajiin. Myös hän kantaa huolta taimikonhoidosta, ja kannustaa: ”Oikea-aikainen hoito on
investointi tulevaisuuteen!

Ajankohtaista

 1. Tule kehittämään metsätaitojasi - Metsätaitokisa Laitilassa ma 3.6.

  Tule kehittämään metsätaitojasi - Metsätaitokisa Laitilassa ma 3.6.

  Lounametsä

  Metsätaitoilu on mainio tapa oppia ja testata omaa metsätuntemusta ja arviointitaitoja. Tule mukaan oppimaan!

  Lue lisää
 2. Opas metsänhoidon tukiin

  Opas metsänhoidon tukiin

  Lounametsä

  Metsänhoitoon on saatavilla moniin työlajeihin tukea.. Hoida metsäsi ajallaan, niin se kasvaa paremmin, pysyy terveempänä ja vastustuskykyisempänä. Olemme keränneet tärkeimmät asiat, mitä metsänomistajan on hyvä tietää Metsätalouden uudesta kannustejärjestelmästä (METKA).

 3. Puukauppa onnistuu, kun valmistaudut ajoissa

  Puukauppa onnistuu, kun valmistaudut ajoissa

  Lounametsä

  Puulla on nyt kysyntää, mutta ostajien hintaerot voivat olla suuria. Paikallisen puumarkkinatilanteen saat parhaiten selville oman alueesi metsäasiantuntijalta.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset