Puukauppavuosi näyttää lupaavalle

lounametsa

Puukaupassa on nähtävillä kysynnän kasvamista. Vahvin veto on selkeästi energiapuulla ja siten harvennushakkuissa. Puunkorjuun kannalta aikaisin alkanut talvi ja kovien pakkastenjäädyttämä maa mahdollistaa sovittujen talvileimikoiden korjaamisen käytettävissä olevienresurssien puitteissa. Keväällä taas tarve painottuu kelirikko- ja kesäleimikoihin. Näiden osaltakin suunnittelu kannattaa aloittaa pikaisesti.

Kaupat Lounapuun kanssa mahdollistavat suurimman mahdollisen metsävähennyspohjan

Mhy Lounametsä on vuoden alusta suoraviivaistanut puunkorjuu- ja puukauppatoimintaansa siirtämällä korjuun ja oman puunhankinnan tytäryhtiö Lounapuu Oy:lle. Samat toimihenkilöt ja yrittäjät jatkavat metsänomistajan palvelemista. Puukauppatilityksissä ja sopimuksissa lukee jatkossa metsänhoitoyhdistyksen korjuupalvelun tilalla Lounapuu Oy.

Lounapuun puukauppa tapahtuu jatkossa pystykauppana tai hankintakauppana. Muista ostajista poiketen palvelemme jäseniämme puukaupassa myös mahdollistaen yhä suurimman mahdollisen metsävähennyspohjan. Erikseen sopien voimme tilittää puiden tienvarsihinnan ja vähentää tai laskuttaa erikseen korjuukulut, painottaa metsäpäällikkö Valtteri Katunpää.

Mikäli suunnittelet vielä hankintahakkuita, kannattaa ne suunnata energiapuun ja koivutukin hakkuisiin, sillä niillä on nyt historiallisen hyvä kysyntä ja hinta. Koivutukissa laatuvaatimukset ovat lisäksi loiventuneet huomattavasti.

Katso MTK:n puumarkkinakatsaus 1/2024 ohesta >>

Ajankohtaista

 1. Lannoitus on tuottava sijoitus

  Lannoitus on tuottava sijoitus

  Lounametsä

  Metsälannoitus on sijoitus omaan metsään, joka maksaa itsensä takaisin korkojen kera. Tilaa lannoitus 31.3. mennessä, niin ehdit mukaan kevään yhteishankkeeseen!

  Lue lisää
 2. Palvelut ja neuvonta tärkein syy jäsenyyteen

  Palvelut ja neuvonta tärkein syy jäsenyyteen

  Lounametsä

  Metsänomistajajäsenet arvostavat jäsenyydessä eniten jäsenpalveluita ja omaa metsäasiantuntijaa. Lisäksi edunvalvonta ja ajankohtainen tieto nousivat tärkeiksi asioiksi viime vuoden lopulla teetetyssä jäsenkyselyssä. Runsas kolmannes kokee saavansa erittäin tai melko paljon vastinetta jäsenyydestä.

 3. Uusia etuja jäsenillemme!

  Uusia etuja jäsenillemme!

  Lounametsä

  Iloisia uutisia jäsenille! MTK-hankintojen jäsenedut kasvoivat jälleen. Jäsenyys kannattaa aina!

2024 © Metsänhoitoyhdistykset