Puukauppavuosi näyttää lupaavalle

lounametsa

Puukaupassa on nähtävillä kysynnän kasvamista. Vahvin veto on selkeästi energiapuulla ja siten harvennushakkuissa. Puunkorjuun kannalta aikaisin alkanut talvi ja kovien pakkastenjäädyttämä maa mahdollistaa sovittujen talvileimikoiden korjaamisen käytettävissä olevienresurssien puitteissa. Keväällä taas tarve painottuu kelirikko- ja kesäleimikoihin. Näiden osaltakin suunnittelu kannattaa aloittaa pikaisesti.

Kaupat Lounapuun kanssa mahdollistavat suurimman mahdollisen metsävähennyspohjan

Mhy Lounametsä on vuoden alusta suoraviivaistanut puunkorjuu- ja puukauppatoimintaansa siirtämällä korjuun ja oman puunhankinnan tytäryhtiö Lounapuu Oy:lle. Samat toimihenkilöt ja yrittäjät jatkavat metsänomistajan palvelemista. Puukauppatilityksissä ja sopimuksissa lukee jatkossa metsänhoitoyhdistyksen korjuupalvelun tilalla Lounapuu Oy.

Lounapuun puukauppa tapahtuu jatkossa pystykauppana tai hankintakauppana. Muista ostajista poiketen palvelemme jäseniämme puukaupassa myös mahdollistaen yhä suurimman mahdollisen metsävähennyspohjan. Erikseen sopien voimme tilittää puiden tienvarsihinnan ja vähentää tai laskuttaa erikseen korjuukulut, painottaa metsäpäällikkö Valtteri Katunpää.

Mikäli suunnittelet vielä hankintahakkuita, kannattaa ne suunnata energiapuun ja koivutukin hakkuisiin, sillä niillä on nyt historiallisen hyvä kysyntä ja hinta. Koivutukissa laatuvaatimukset ovat lisäksi loiventuneet huomattavasti.

Katso MTK:n puumarkkinakatsaus 1/2024 ohesta >>

Ajankohtaista

  1. Puukauppa onnistuu, kun valmistaudut ajoissa

    Puukauppa onnistuu, kun valmistaudut ajoissa

    Lounametsä

    Puulla on nyt kysyntää, mutta ostajien hintaerot voivat olla suuria. Paikallisen puumarkkinatilanteen saat parhaiten selville oman alueesi metsäasiantuntijalta.

    Lue lisää
  2. Ota uusiutuvan energian asiat haltuun

    Ota uusiutuvan energian asiat haltuun

    Lounametsä

    Millaisia ratkaisuja Lounais-Suomessa on tehty ja tehdään jatkossa uusiutuvaan energiaan liittyen? Mahtuuko metsiin vielä tuuli- ja aurinkovoimaa? Mikä on metsäenergian rooli tuuli- ja aurinkovoiman rinnalle?

  3. Osallistu jatkuvan kasvatuksen hakkuu -tapahtumaan

    Osallistu jatkuvan kasvatuksen hakkuu -tapahtumaan

    Lounametsä

    Onko jatkuva kasvatus vastaus tulevaisuuden metsätalouden haasteisiin vai hakkuutapa muiden joukossa? Tule tutustumaan jatkuvan kasvatuksen kohteeseen Raumalle ke 27.3.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset