Puukauppavuosi näyttää lupaavalle

lounametsa

Puukaupassa on nähtävillä kysynnän kasvamista. Vahvin veto on selkeästi energiapuulla ja siten harvennushakkuissa. Puunkorjuun kannalta aikaisin alkanut talvi ja kovien pakkastenjäädyttämä maa mahdollistaa sovittujen talvileimikoiden korjaamisen käytettävissä olevienresurssien puitteissa. Keväällä taas tarve painottuu kelirikko- ja kesäleimikoihin. Näiden osaltakin suunnittelu kannattaa aloittaa pikaisesti.

Kaupat Lounapuun kanssa mahdollistavat suurimman mahdollisen metsävähennyspohjan

Mhy Lounametsä on vuoden alusta suoraviivaistanut puunkorjuu- ja puukauppatoimintaansa siirtämällä korjuun ja oman puunhankinnan tytäryhtiö Lounapuu Oy:lle. Samat toimihenkilöt ja yrittäjät jatkavat metsänomistajan palvelemista. Puukauppatilityksissä ja sopimuksissa lukee jatkossa metsänhoitoyhdistyksen korjuupalvelun tilalla Lounapuu Oy.

Lounapuun puukauppa tapahtuu jatkossa pystykauppana tai hankintakauppana. Muista ostajista poiketen palvelemme jäseniämme puukaupassa myös mahdollistaen yhä suurimman mahdollisen metsävähennyspohjan. Erikseen sopien voimme tilittää puiden tienvarsihinnan ja vähentää tai laskuttaa erikseen korjuukulut, painottaa metsäpäällikkö Valtteri Katunpää.

Mikäli suunnittelet vielä hankintahakkuita, kannattaa ne suunnata energiapuun ja koivutukin hakkuisiin, sillä niillä on nyt historiallisen hyvä kysyntä ja hinta. Koivutukissa laatuvaatimukset ovat lisäksi loiventuneet huomattavasti.

Katso MTK:n puumarkkinakatsaus 1/2024 ohesta >>

Ajankohtaista

 1. Nyt on paikka vaikuttaa - asetu ehdolle

  Nyt on paikka vaikuttaa - asetu ehdolle

  Lounametsä

  Metsänhoitoyhdistyksen valtuustossa verkostoidut ja kasvatat tietoa metsistä. Jäsenillämme on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan metsäasioihin ja metsänomistajan tulevaisuuteen.

  Lue lisää
 2. Mhy Lounametsä palvelee myös kesällä

  Mhy Lounametsä palvelee myös kesällä

  Lounametsä

  Palvelemme metsänomistajia myös kesällä. Katso kesän palveluajat ja yhteystiedot ohesta. Mhy Lounametsä toivottaa oikein ihanaa kesää!

 3. Mhy Lounametsä mukana paikallisissa tapahtumissa elokuussa

  Mhy Lounametsä mukana paikallisissa tapahtumissa elokuussa

  Lounametsä

  Mhy Lounametsä on mukana Mynämäen ja Eurajoen markkinoilla. Tule tapaamaan metsäasiantuntijoitamme ja osallistumaan leikkimieliseen kisailuun. Mukavat palkinnot!

2024 © Metsänhoitoyhdistykset