Palvelut ja neuvonta tärkein syy jäsenyyteen

lounametsa

Metsänomistajajäsenet arvostavat jäsenyydessä eniten jäsenpalveluita ja omaa metsäasiantuntijaa. Lisäksi edunvalvonta ja ajankohtainen tieto nousivat tärkeiksi asioiksi viime vuoden lopulla teetetyssä jäsenkyselyssä. Runsas kolmannes kokee saavansa erittäin tai melko paljon vastinetta jäsenyydestä.

Metsänomistajajäsenten arviot jäsenyydestä ja yhdistysten toiminnasta ovat parantuneet vuoden 2018 jäsenkyselystä. Arvio jäsenenä pysymisestä jatkossa on parantunut yleismittareista eniten.

Asiantuntijuutta metsäasioissa arvostetaan

Kysyttäessä järjestöä kuvaavia ominaisuuksia, nousi asiantuntijuus kuvaavimmaksi ominaisuudeksi. Se sai jäsenkyselyssä arvosanaksi 4/5. Asiantuntijuutta arvostetaan kautta jäsenkunnan ja sen arvioitiin olevan hyvin järjestöä kuvaava. Muita kärkeen nousevia ominaisuuksia olivat huoltovarmuuden varmistaja 3,7/5, aloitteellinen maaseudun asioissa 3,7/5 ja yhteistyökykyinen yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa 3,7/5.

Jäsenpalvelut koettiin tärkeimmäksi jäsenyyden syyksi. Lähes kaikki vastaajat olivat käyttäneet palveluita ja ne koettiin hyödyllisiksi. Metsänomistajien keskuudessa käytetyimmät jäsenpalvelut olivat jäsenviestintä, asiantuntijaneuvonta, puukauppapalvelut, OmaMetsä-palvelu ja jäsentilaisuudet. Kysyttäessä käytettyjen palveluiden hyödyllisyyttä ne koettiin keskiarvoisesti joko erittäin hyödyllisiksi tai hyödyllisiksi.

Myös jäseneduilla koetaan saatavan vastinetta jäsenmaksulle. Eduista hyödyllisimmäksi koettiin metsänhoitoyhdistyksen jäsenhintaiset palvelut, LähiTapiolan vakuutusalennukset ja PEFC-sertifiointi. Kiitosta metsänomistajat antoivat myös metsänhoitoyhdistysten tapahtumista ja aktiivisuudesta.

Kerro, miten jäsenyys on hyödyttänyt sinua >>

Arvomme vastanneiden kesken joka viikko tuotepalkinnon.

Oheiset tiedot on koottu Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n vuoden 2023 lopulla teettämästä jäsenkyselytutkimuksesta. Tutkimukseen vastasi yhteensä 4 017 viljelijää ja metsänomistajaa, joista metsänomistajia 2 318. Kyselyssä kartoitettiin järjestön tunnettuutta ja jäsenten tyytyväisyyttä jäsenpalveluihin jäsenyyteen liittyen. Jäsenkysely toteutettiin nettikyselynä ja sen toteutti Kantar. Vastaava kysely on tehty viimeksi vuonna 2018, jolloin vastaajia oli yhteensä 11 214, joista metsänomistajia 7 344.

Ajankohtaista

 1. Ota uusiutuvan energian asiat haltuun

  Ota uusiutuvan energian asiat haltuun

  Lounametsä

  Millaisia ratkaisuja Lounais-Suomessa on tehty ja tehdään jatkossa uusiutuvaan energiaan liittyen? Mahtuuko metsiin vielä tuuli- ja aurinkovoimaa? Mikä on metsäenergian rooli tuuli- ja aurinkovoiman rinnalle?

  Lue lisää
 2. Osallistu jatkuvan kasvatuksen hakkuu -tapahtumaan

  Osallistu jatkuvan kasvatuksen hakkuu -tapahtumaan

  Lounametsä

  Onko jatkuva kasvatus vastaus tulevaisuuden metsätalouden haasteisiin vai hakkuutapa muiden joukossa? Tule tutustumaan jatkuvan kasvatuksen kohteeseen Raumalle ke 27.3.

 3. Lannoitus on tuottava sijoitus

  Lannoitus on tuottava sijoitus

  Lounametsä

  Metsälannoitus on sijoitus omaan metsään, joka maksaa itsensä takaisin korkojen kera. Tilaa lannoitus 31.3. mennessä, niin ehdit mukaan kevään yhteishankkeeseen!

2024 © Metsänhoitoyhdistykset