Paimiolainen Aura Punna kolmanneksi valtakunnallisessa Metsävisassa

01.6.2021

Paimion Vistan koulun oppilas, Aura Punna sijoittui hienosti kolmanneksi valtakunnallisessa Metsävisassa toukokuun lopussa - MHY Lounametsä onnittelee!

Valtakunnallista Metsävisaa on järjestetty jo vuodesta 1982, ja näin ollen tänä vuonna yläkouluikäiset kisailivat metsätiedossa 40. kerran. Helmikuussa karsintoihin osallistui noin 21.000 koululaista 336 koulusta. Toukokuun finaaliin heistä mukaan pääsi vain 50.

Metsävisa hieno kokemus

Luontokuvausta harrastava Aura Punna kertoo, että alkukarsintakysymykset olivat helppoja. Finaalissa taso vaikeutui, ja joukkoon mahtui myös vaikeampia kysymyksiä. Aura mainitsee, että esim. piti arvioida, montako rekkalavallista uittokuormasta tulee puita tai miten paljon kansallispuistoissa ym. viime vuonna oli kävijöitä.

Finaaliin Aura oli hyvin valmistautunut: ”Luin biologian kirjoja, lintu- ja sienikirjoja - hiukan jännitti. En osannut ajatella, että pääsisin näin pitkälle. Hauskinta oli päästä striimilähetyksen kautta kulkemaan ympäri Suomea. Hieno kokemus kaiken kaikkiaan.”

Koko metsäalan tukema tapahtuma

Valtakunnallisen metsävisan järjestävät Suomen Metsäyhdistys ry. ja Biologian ja maantieteen opettajien liitto (BMOL ry). Tukena ja rahoittajina on koko metsäala.

Menestyneet oppilaat palkittiin mm. rahapalkinnoin ja finaalimatka järjestettiin virtuaalisesti. Kaikille yhteinen aineeton lahja ohjataan Food and Forest Development Finland -järjestön kautta kehittyvien maiden pienmetsänomistajille.

Lisäksi 15 nuorelle arvottiin kahden viikon kesätyöpaikka oman paikkakunnan metsänhoitoyhdistykseen. Myös MHY Lounametsä työllistää tänä kesänä yhden kisaan osallistuneen nuoren.

Katso oheisesta linkistä, miten hyvin sinulla on metsäasiat hallussa, ja olisitko pärjännyt alkukarsinnoissa.