Paikalliset puumarkkinat jatkuvat hyvinä

lounametsa

Keväällä on mahdollisuus hyviin puukauppoihin, arvioi Mhy Lounametsän johtaja Hannu Justen.

Pienpuun, kuten kuitu- ja energiapuun näkymät jatkuvat hyvinä. Sahatavarasuhdanne sen sijaan aiheuttaa epävarmuutta tukkikauppaan, mutta toistaiseksi kauppa käy hyvillä hinnoilla.

- Ostajakohtaiset hinnat kuitenkin vaihtelevat suurestikin puutavaralajeittain ja alueellisesti, joten metsästä korjattavien määrien kohtuullisen tarkka arviointi on tarpeen, jotta leimikkokohtaiset vertailut saadaan tehdyksi oikein, Justen painottaa.

Justen kehottaa hoitamaan myös nuoria metsiä, jos hoito on jäänyt retuperälle, sillä energiapuulla on kova kysyntä. Aiemmin suuria kustannuksia aiheuttanut työlaji saattaakin nyt hyvissä kohteissa kääntyä plussan puolelle tuottaen tuloa joko kantorahan tai KEMERA-tuen muodossa.

Kilpailuta puukaupat ja hyödynnä Mhy Lounametsän puukauppapalvelut. Alkuun pääset ottamalla yhteyttä oman alueesi metsäasiantuntijaan >>

Tarkemmin tietoa puumarkkinoista löydät oheisista linkeistä:

Ajankohtaista

 1. Metsätaitokisat Laitilassa keräsivät runsaasti väkeä

  Metsätaitokisat Laitilassa keräsivät runsaasti väkeä

  Lounametsä

  Metsätaitokisat on suosittu harrastus. Metsäsilmää Laitilassa tarkkuutti alkuviikolla pitkälti yli toistasataa metsänomistajaa ja ammattilaista.

  Lue lisää
 2. Kiitokset messukävijöille!

  Kiitokset messukävijöille!

  Lounametsä

  Mhy Lounametsä osallistui viikonloppuna Ammattiopisto Livian avoimiin oviin, joka keräsi tuhansia kävijöitä. Onnetar suosi arvonnassa Viivi Turusta Piikkiöstä.

 3. Toimihenkilöuutisia

  Toimihenkilöuutisia

  Lounametsä

  Mhy Lounametsä valmistautuu kiireiseen vuoteen. Tiimeihin palkattiin lisää metsäasiantuntijoita. Hanna Rautanen aloitti Mynämäellä ja Jussi Heinonen Turku-tiimissä.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset