Mhy Lounametsän valtuuston päätöksiä 7.12.2022

lounametsa

Tiedote 8.12.2022

Metsänhoitoyhdistys Lounametsän valtuusto kokoontui ke 7.12. syyskokoukseen, joka pidettiin hybridikokouksena Teamsin kautta sekä Raision Hintsassa. Kokoukseen osallistui yhteensä 32 valtuutettua sekä hallituksen ja toimihenkilöiden edustajia.

Kokouksessa päätettiin vuoden 2023 toimintalinjat ja jäsenmaksut. Lisäksi valittiin hallituksen jäsenet kaudelle 2023–2024.

Näkymät vuodelle 2023

Vuodesta 2023 odotetaan edelleen hyvää puukauppavuotta. Mhy Lounametsän johtaja, Hannu Justen ennustaa, että edellisenä vuotena alkanut kova energiapuun kysyntä jatkunee myös tulevana vuonna, millä uskotaan olevan kuitupuun hintaankin nostava vaikutus. Hyvät hinnat ovat hyvän markkinatietouden ansiota, sillä hintojen nousut ovat olleet Metsänhoitoyhdistys Lounametsän alueella parhaasta päästä koko maassa.

Tukin määrän ja hinnan osalta kehitys on epävarmempaa laskevien sahatavaramarkkinoiden vuoksi. Jos laskusuhdanne jatkuu, tukin kysynnän väheneminen saattaa vaikuttaa negatiivisesti puukauppaan ja korjuupalveluun, arvioi Justen, mutta lisää että uskoa hyvään puukauppavuoteen on.

Tärkeä viesti metsänomistajille on kuitenkin se, että kannattaa kaikissa tapauksissa selvittää puun hintataso aina kilpailuttamalla. Tarjousten vertailu eri puutavaralajeissa ei läheskään aina ole yhdenmukaista, ja tämän vuoksi vertailu ilman asiantuntija-apua on vaikeaa.

Toimihenkilöresursseja kasvatetaan, metsätietojärjestelmä uusiutuu

Mhy Lounametsä uusii ensi vuonna metsätietojärjestelmänsä yhdessä metsänhoitoyhdistysten kanssa, ja siirtyy käyttämään metsänhoitoyhdistysten yhdessä Bitcomp Oy:n ja Pinja Solutions Oy:n kanssa kehittämää, suomalaista LeafPoint-metsätietojärjestelmää.

Tavoitteena on kehittää asiakkaiden palvelua ja hyödyntää paremmin digitaalisia ratkaisuja sekä helpottaa toimihenkilöiden työskentelyä. Uusi järjestelmä tarjoaa mm. saumattoman yhteyden metsänhoitoyhdistysten metsänomistajille tarkoitettuun OmaMetsä-verkkopalveluun ja sähköisiin yhteydenottoihin.

Metsäomaisuuden hoitopalveluihin, joita ovat mm. metsäarviot, perunkirjoitukset ja sukupolvenvaihdoksissa avustamiset, satsataan enemmän resursseja. Samalla panostetaan ko. asioiden koulutukseen, jotta pystytään tarjoamaan laadukasta palvelua.

Jäsenmaksut vuodelle 2023

Mhy Lounametsän jäsenmaksut jakautuvat jatkossakin neljään luokkaan. Mhy:n jäsenmaksun ohessa maksetaan MTK:n edunvalvontamaksu 21 €.

Pinta-alaluokkaMhy:n jäsenmaksu
alle 20 ha39 e
20–49,99 ha69 e
50–99,99 ha95 e
yli 100 ha149 e

Hallitusvalinnat

Hallituksessa jatkavat seuraavalla kaksivuotiskaudella: Erkki Haavisto, Timo Junnila, Jarkko Jusi, Jussi Launto, Hanna Pyhäranta, Anna Setälä, Ritva Toivonen ja Antti Ääritalo.

Lisätiedot: Hannu Justen, johtaja, Mhy Lounametsä puh. 044 533 8242 tai hannu.justen@mhy.fi

Ajankohtaista

  1. Ota uusiutuvan energian asiat haltuun

    Ota uusiutuvan energian asiat haltuun

    Lounametsä

    Millaisia ratkaisuja Lounais-Suomessa on tehty ja tehdään jatkossa uusiutuvaan energiaan liittyen? Mahtuuko metsiin vielä tuuli- ja aurinkovoimaa? Mikä on metsäenergian rooli tuuli- ja aurinkovoiman rinnalle?

    Lue lisää
  2. Osallistu jatkuvan kasvatuksen hakkuu -tapahtumaan

    Osallistu jatkuvan kasvatuksen hakkuu -tapahtumaan

    Lounametsä

    Onko jatkuva kasvatus vastaus tulevaisuuden metsätalouden haasteisiin vai hakkuutapa muiden joukossa? Tule tutustumaan jatkuvan kasvatuksen kohteeseen Raumalle ke 27.3.

  3. Lannoitus on tuottava sijoitus

    Lannoitus on tuottava sijoitus

    Lounametsä

    Metsälannoitus on sijoitus omaan metsään, joka maksaa itsensä takaisin korkojen kera. Tilaa lannoitus 31.3. mennessä, niin ehdit mukaan kevään yhteishankkeeseen!

2024 © Metsänhoitoyhdistykset