Metsänomistajan uusi OmaMetsä-palvelu verkossa

18.3.2021

OmaMetsä.fi-palvelu on nyt avattu. OmaMetsä kattaa kaikki metsänomistukseen liittyvät asiat. Palvelusta löytyy oma paikallinen metsäasiantuntija, joka auttaa kartoittamaan ja suunnittelemaan metsäomaisuuden hoitoa. Palvelu on kaikkien metsänomistajien käytössä – ensimmäisenä palvelusta löytyvät oman metsän tiedot, ja palveluja lisätään vaiheittain vuoden 2021 aikana.

Metsänhoitoyhdistykset kehittävät sähköistä palvelukanavaa, jossa metsänomistajat voivat hallinnoida metsäomaisuuttaan vaivattomasti. OmaMetsästä löytyvät metsänomistajan oman metsän tiedot. Palvelun kautta voi suunnitella seuraavaa puukauppaa tai pyytää tarjousta metsänhoitotöistä, esimerkiksi taimikonhoitopalvelusta.

OmaMetsästä tavoitat oman metsäasiantuntijasi

OmaMetsä on kanava metsänomistajien ja yhdistysten asiantuntijoiden väliseen yhteydenpitoon. Metsänomistaja näkee palvelussa ajantasaisen tiedon metsistään, mikä helpottaa yhteydenpitoa jatkossa. Viestin omalle asiantuntijalle voi laittaa matalalla kynnyksellä.

Verkkopalvelua kehitetään vastaamaan metsänomistajien nykypäivän tarpeita

Palvelun rakentamisvaihe jatkuu vuoden 2021 ajan. Rakentamisvaiheessa, kuluvan vuoden aikana palveluun tuodaan myyntiin, sopimusten hallintaan ja viestintään liittyviä ominaisuuksia. Myöhemmin palvelusta löytyy myös laskutukseen, verotukseen, sopimuksiin ja mm. hiilitaseeseen liittyviä asioita. Ominaisuudet tulevat metsänhoitoyhdistysten jäsenten käyttöön.

OmaMetsästä löytyy

 • Metsätilan tiedot
 • Puustotiedot
 • Arvio puuston arvosta
 • Peruskartta ja metsätilan ilmakuva
 • Puun hintatiedot
 • Ajankohtaisia metsäaiheisia blogeja

OmaMetsässä voit

 • ottaa yhteyttä metsäasiantuntijaan ja pyytää tarjousta metsänhoitopalveluista tai käynnistää puukaupan
 • tutustua metsänhoitoyhdistyksen palveluihin

Myöhemmin OmaMetsä-palveluun tuodaan

 • Sopimukset, mittaustodistukset, myyntitositteet
 • Hiilitasetiedot
 • Verotukseen liittyvät asiat

Metsänomistajat saavat uudet ominaisuudet käyttöön vaiheittain. Jatkossa voit allekirjoittaa sopimuksia sähköisesti tai valtuuttaa toisen hoitamaan metsäasioitasi. Voit merkitä omia tärkeitä paikkoja, esim. sienipaikkasi sekä liittää mukaan tekstiä ja kuvaa. Palvelua voi käyttää tietokoneen lisäksi myös tabletilla tai älypuhelimella.

Katso tästä, mitä OmaMetsässä voit tehdä nyt.

Ota palvelu käyttöön:

1. Mene osoitteeseen www.omametsä.fi
2. Uusi käyttäjä luo tunnuksen ja hyväksyy käyttöehdot.
3. Rekisteröidy sähköpostilla ja luo salasana (min. 8 merkkiä)
4. Saat vahvistuskoodin sähköpostiin. Kirjaa koodi palveluun.
5. Ensimmäisellä kerralla tehdään vahva tunnistautuminen (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Henkilötunnuksen avulla ladataan henkilö- ja tilatiedot. Samalla voi päivittää mahdolliset muutokset henkilötietoihin.

Katso Videolta vinkit: Kuinka otan OmaMetsä -palvelun käyttöön?