Metsäenergia ja metsänhoito kiinnostavat metsänomistajia

lounametsa

Viime viikonvaihteessa pidettiin Hajalassa Paimion yhteismetsän alueella Mhy Lounametsän työnäytös, jossa tutustuttiin nuorenmetsän hoitoon.

Yhtenä vaihtoehtona esiteltiin metsurin tekemään siirtelykaatoa. Lisäksi tutustuttiin energiapuun haketukseen. 

Metsänomistajat olivat lähteneet aktiivisesti liikkeelle, jopa niin aktiivisesti, että pullat loppuivat kesken ja kahviakin käytiin hakemassa lisää. Tilaisuutta kehuttiin kovin ja toivottiin lisää vastaavia tapahtumia.

Arvonnan tulokset:

Paimion yhteismetsän Linnassuolla arvuuteltiin energiapuukasan kuutiomäärää. Siirtelykaatona tehdystä työmaasta puuta oli viime talvena korjattu varastolle 450 kiintokuutiota. Arviot vaihtelivat 330 m3-750 m3 välillä. Kaikkien osallistujien kesken virallisesti Paimion toimistossa Saulin Hannosen arpomana onni suosi järjestyksessä seuraavia: Jaakko Himanen, Voitto Hörkkö ja Selonen. Voittajiin olemme olleet yhteydessä henkilökohtaisesti.

Mhy Lounametsän Turku-tiimin asiantuntijajoukko kiittää kaikkia mukana olleita jäseniä ja metsänomistajia sekä Paimion yhteismetsää ja tapahtumajärjestelyissä mukana olleita!

Ajankohtaista

 1. Mhy Lounametsän valtuuston päätöksiä 7.12.2022

  Mhy Lounametsän valtuuston päätöksiä 7.12.2022

  Lounametsä

  Metsänhoitoyhdistys Lounametsän valtuusto päätti vuoden 2023 toimintalinjoista ja jäsenmaksuista.

  Lue lisää
 2. Puumarkkinakatsaus: Kuitupuumarkkinoilla käänne käsillä

  Puumarkkinakatsaus: Kuitupuumarkkinoilla käänne käsillä

  Lounametsä

  Puumarkkinakatsaus 10/2022: Nyt on toiveita sille, että metsänomistajien ja metsäteollisuuden intressit alkaisivat kohdata ja kuitupuukauppa saataisiin liikahtamaan oikeaan suuntaan.

 3. Avoimia työpaikkoja

  Avoimia työpaikkoja

  Lounametsä

  Toimintamme laajentuessa ja ottaessamme käyttöön uusia ohjelmistoja, etsimme metsäasiantuntijoita vakituiseen ja määräaikaisiin työsuhteisiin.

2022 © Metsänhoitoyhdistykset