Metsäasiaa Oripäässä

13.7.2018

Metsänhoitoyhdistys mukana Okrassa

Yksi Suomen suurimmista maatalousnäyttelyistä OKRA järjestettiin taasen 4.7.-7.7. Oripään lentokentällä. Metsänhoitoyhdistys oli myös paikalla MTK:n (Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto), maaseutunuorten ja FFD:n (Food and Forest Development Finland) kanssa yhteisellä näyttely pisteellä. MHY Lounametsän lisäksi paikalla oli metsäasiantuntijoita MHY Satakunnasta, Loimijoelta ja Auranmaalta. Tapahtumassa oli kävijöitä yhteensä neljän päivän aikana jopa 81 050 ja lauantain kävijämäärissä päästiin jo päiväkohtaiseen ennätykseen eli 26 200 näyttelyvieraaseen! Pisteellämme kävijät pääsivät tutustumaan metsänhoitoyhdistysten, sekä MTK:n toimintaan ja palveluihin.

Puhetta puun hinnasta pöllöihin

Polttavina keskustelun aiheina oli muun muassa taimikoiden hirvituhot, sekä metsien luonnonhoitoasiat. Puun markkinahinta oli myöskin yleinen puheenaihe. Puun tukkiprosentin vaikutusta runkohintaan oli havainnollistettu kuvassa näkyvällä taululla, jossa puun runkohinta muuttuu tukkiprosentin kasvaessa. Metsänhoitoyhdistysten #pöllöllepönttö kampanja oli esillä messujen aikana. Kampanja kannustaa vastuulliseen ja kestävään metsätalouteen, johon kuuluu metsän eläinten huomioiminen ja pesimisrauhan antaminen metsän pienimmille asukeille. Tekemällä pöllölle tai muulle linnulle pöntön ja lisäämällä kuvan siitä sosiaaliseen mediaan #pöllöllepönttö voi osallistua mukaan kampanjaan. MTK-puolella esiteltiin esimerkiksi sähköistä jäsenkorttia, töitäsuomesta.fi -palvelua, viljatori.fi -palvelua, sekä FFD:n eri hankkeiden toimintaa.

Kevennyksenä laserammuntaa ja akrobatiaa

Keskustelun ja neuvonnan lisäksi oli järjestetty kevyempää ohjelmaa. Päivän aikana pisteellä pääsi kokeilemaan ekoase ammuntaa. Aseen tekniikka perustuu infrapunavaloon ja kameran optiseen ampumajärjestelmään. Näyttölaite antaa heti palautteen osumista. Pisteellemme oli tehty rata, jossa kävijät pääsivät testaamaan ampumista liikkuvaan tauluun hirviammunnan muodossa. Jokainen ampuja sai kokeilla kuusi laukausta. Maaseutunuoret olivat myös järjestäneet perjantaina huikean ilma-akrobatia esityksen. Traktorin etukuormaajaan oli kiinnitetty kangas, jossa tanssia ja akrobatiaa opiskeleva Sini Vanella esiintyi useampaan kertaan päivän aikana. Muina päivinä ohjelmistossa oli live musiikkina haitarin soittoa. Kaiken kaikkiaan Okrassa oli mukava tunnelma ja keskustelua saatiin aikaan monista mielenkiintoisista aiheista. Nähdään taas seuraavissa Okra-näyttelyissä!