Metsäalan moniosaajaksi, kesätyöhaku 2020

07.1.2020

Kerromme tammikuun aikana työntekijöistämme, jotka ovat harjoittelun kautta jatkaneet töitä meillä. Ensimmäisenä esittelemme Katrin, joka toimii tällä hetkellä metsäasiantuntijana Naantalissa.

Vuosi 2018 ja lopputalvi. Koulussa saa päivä toisensa jälkeen kuulla, kuinka harjoittelupaikkoja on irronnut sieltä ja täältä, firmoilta ja yhdistyksiltä. Ajatukset kesän harjoittelusta on vienyt tilaa ajatuksissa jo pidempään, joten päätin, että nyt otetaan härkää sarvista kiinni. Olin lähettänyt hakemuksen jo aiemmin, mutta kliseehän on, että itsensä saa paremmin esille muita keinoja käyttämällä.

 

Eli ei muuta kuin puhelinta kauniiseen käteen ja linjoille! Soittelin suoraan Paimion toimiston tiimivetäjälle, sillä Paimio oli ensisijainen toive. Turisin Tapanin kanssa puhelimessa hyvän tovin ja sovittiin samalla suoraan haastattelu. Lähetin jälkeenpäin vielä suoraan oman ansioluetteloni ja hakemuksen. Haastattelu pidettiin viikon päästä ja lähdettyäni sainkin lähes heti puhelun, että tervetuloa!

 

Aloitin harjoittelun huhtikuussa 2018 ja pääpaino työtehtävissäni oli taimirallin pyörityksessä. Hoidin kirjaukset sekä taimien luovutukset metsänomistajille. Lisäksi kesän edetessä tein paljon korjuujäljen tarkistuksia sekä kävin paljon metsäasiantuntijoiden mukana nauhaamassa, tilakäynneillä, korjuuvalvonnan reissuissa sekä muissa. Loppukesä meni istutettujen taimikoiden omavalvonnassa, sillä aloitin opinnäytetyön tekemisen MHY Lounametsälle istutuksen onnistumisesta.

 

Reippaalla asenteella, hyvällä työtahdilla sekä hommien moitteettomalla hoitamisella nakkasin itselleni kesätyön Lounametsältä myös vuonna 2019. Tämä kesä meni jo enemmän nauhausten, metsäsuunnittelun, tilakäyntien ja muiden asiantuntijatehtävien parissa. Lisäksi pyöritin taimirallia edellisen vuoden tapaan. Heinäkuussa pääsin myös vierailevaksi tähdeksi toimistotiimiin Turkuun, sillä hoidin ostolaskut kesälomasijaisena.

 

Ennen ensimmäistä harjoitteluani, näin Lounametsän sekä koko yhdistyskentän isona mahdollisuutena. Täällä pääsee tutustumaan koko metsänhoidon ketjuun uudistuksesta päätehakkuuseen ja kaikkeen siltä väliltä. Olen päässyt harjoittelemaan ja tekemään todella monipuolisesti kaikkea, mitä oikean asiantuntijan työhön kuuluu. Kun on avoin ja hoitaa hommansa reippaalla asenteella, voi käydä niinkin hyvä flaksi, että töitä tarjotaan jatkossakin. Itse sain kesän 2019 jälkeen töille jatkoa määräaikaisena Naantalin alueen asiantuntijana.

 

Nyt ihan oikeana metsäasiantuntijana päivään kuuluu paljon erilaisia tehtäviä. Metsänomistajien kanssa soittelua, tilakäyntejä, korjuun suunnittelua, metsänhoitotöiden puljaamista, muokkauksien järjestämistä… Melkein voisi sanoa olevansa ammattilainen!

 

Tässä varteenotettavia vinkkejä:

  1. Älä tyydy pelkkään sähköpostilla lähetettyyn hakemukseen, tuo itsesi esille jo hakuaikana!
  2. Ole mahdollisesti yhteydessä suoraa siihen tiimiin, mihin toivot pääseväsi
  3. Kerro taustasi ja osaamisesi rehellisesti; Jos olet harjoittelumielessä kerran päässyt kokeilemaan motokontrollia, et ole ”kokenut motokontrollien tekijä”
  4. Kun pääset harjoitteluun, kysy, kysy ja kysy! Kysymällä ja tekemällä oppii parhaiten!