Lisätietoa metsätalouden verotuksesta saat metsäasiantuntijoiltamme

11.1.2018

TTJäsenille alk. 55 e/ilmoitus +alv, ei jäsenille alk. 79 e/ilmoitus +alv.

Tuntuuko verolomakkeiden täyttö hankalalta? Metsäveroilmoitus ja Veroilmoitus oma-aloitteisista veroista (aikaisemmin kausiveroilmoitus) eli arvonlisävero-ilmoitus tehdään kerran vuodessa. Asiat unohtuvat helposti vuoden aikana. Autamme mielellämme veroilmoitusten täytössä tai teemme ne kokonaan puolestasi toimittamiesi tositteiden ja tietojen perusteella.

Kaikkia metsänomistajia verotetaan puunmyyntitulojen perusteella. Metsätalouden myyntitulot ovat pääomatuloa, ja veroa maksetaan pääomatulon veroprosentin mukaisesti.  Metsätalouden tuloista ja menoista on pidettävä muistiinpanoja, jotka tulee säilyttää viiden vuoden ajan verotuksen päättymisestä. Muistiinpanoja ja tositteita ei lähetetä veroilmoitusten yhteydessä verottajalle. Veroviranomaiset voivat kuitenkin pyytää muistiinpanoja liitteineen tarkastettavaksi.

Menot kannattaa kirjata aina ylös, vaikkei tuloja kalenterivuonna olisikaan. Verottaja ottaa alijäämän huomioon vähentämällä sen verovelvollisen muista pääomatuloista tai alijäämähyvityksenä ansiotulojen veroista.

Lisätietoa metsätalouden verotuksesta saat metsäasiantuntijoiltamme, 2C-lomakkeen täyttöohjeesta sekä Verohallinnon sivuilta www.vero.fi ( » Vero-ohjeet » Verotustietoa yritysasiakkaille » Maatalousyrittäjä ja metsänomistaja). Verohallinnon julkaisemat täyttöohjeet kannattaa lukea huolella. Niistä löytyy vastaukset useimpiin metsäverotusta koskeviin kysymyksiin.

Tässä linkki metsänhoitoyhdistysten valtakunnalliseen juttuun metsäverotuksesta: 
https://www.mhy.fi/uutiset/muista-metsatalouden-veroilmoitus-ja-arvonlisaveroilmoitus

Katso linkin takaa videolta, miten näppärästi veroilmoituksen täyttö sujuu: https://youtu.be/xEYe8JG1Ppw