Lannoitus on tuottava sijoitus

lounametsa

Metsälannoitus on sijoitus omaan metsään, joka maksaa itsensä takaisin korkojen kera. Lannoitus edistää nopeampaa kasvua ja metsien hiilensidontaa. Lannoituksella nopeutat kiertoaikaa - aikaistat harvennuksia sekä päätehakkuuta. Investointi näkyy jo seuraavassa puunkorjuussa. Omasta metsänhoitoyhdistyksestäsi saat apua lannoituskohteiden valintaan ja toteutukseen.

Tilaa lannoitus 31.3. mennessä, niin ehdit mukaan kevään kampanjaan, sillä lannoitus on edullisinta toteuttaa yhteishankkeena!

Metsälannoituksen hyödyt

 • Lannoitus vauhdittaa puuston kasvua noin 1,5–2,5 m³/ha/v. Kokonaisvaikutus 6-/8 vuoden aikana on noin 15–20 m³/ha.
 • Sijoituksen tuotot ovat 10–13 %.
 • Hyvin hoidettu metsää kasvaa nopeammin, aikaistaa/kasvattaa tuloja, on vastustuskykyisempi ja sitoo hiiltä.
 • Lannoituskulut voit vähentää kokonaan poistona metsäverotuksessa. Jos tälle vuodelle on tulossa puukauppatuloja ja päätät lannoittaa ensi vuonna. Muista tehdä menovaraus.
 • Jos suunnittelet sukupolvenvaihdosta, niin hoida lannoitus nyt ja vähennä kulut verotuksessa. Seuraava sukupolvi saa arvokkaamman metsätilan.

Kasvatuslannoitukseen soveltuvat metsät

 • Hyvä aika lannoitukselle on yleensä harvennuksen jälkeen, mutta lannoitusajankohtaa kannattaa suunnitella metsäasiantuntijamme kanssa.
 • Sopii niin nuoreen kuin varttuneeseen havupuuvaltaiseen, hoidettuun kasvatusmetsään.
 • Lannoittaa voi myös useamman kerran kiertoajan kuluessa. Mikäli lannoitus toteutetaan vain kerran, kannattaa se tehdä noin 6–10 vuotta ennen uudistushakkuuta, jolloin tukkipuun osuutta lisäävästä lannoitusinvestoinnista saadaan paras tuotto.

Toteutus

 • Suunnittelemme ja autamme lannoituskohteiden valinnassa
 • Huolehdimme lannoitteiden tilauksesta, levitysmääristä ja tarvittavasta laadusta
 • Hoidamme lannoitukset keskitetysti helikopterilevityksenä

Tilaa tai kysy lisää omalta metsäasiantuntijalta

Ajankohtaista

 1. Ota uusiutuvan energian asiat haltuun

  Ota uusiutuvan energian asiat haltuun

  Lounametsä

  Millaisia ratkaisuja Lounais-Suomessa on tehty ja tehdään jatkossa uusiutuvaan energiaan liittyen? Mahtuuko metsiin vielä tuuli- ja aurinkovoimaa? Mikä on metsäenergian rooli tuuli- ja aurinkovoiman rinnalle?

  Lue lisää
 2. Osallistu jatkuvan kasvatuksen hakkuu -tapahtumaan

  Osallistu jatkuvan kasvatuksen hakkuu -tapahtumaan

  Lounametsä

  Onko jatkuva kasvatus vastaus tulevaisuuden metsätalouden haasteisiin vai hakkuutapa muiden joukossa? Tule tutustumaan jatkuvan kasvatuksen kohteeseen Raumalle ke 27.3.

 3. Palvelut ja neuvonta tärkein syy jäsenyyteen

  Palvelut ja neuvonta tärkein syy jäsenyyteen

  Lounametsä

  Metsänomistajajäsenet arvostavat jäsenyydessä eniten jäsenpalveluita ja omaa metsäasiantuntijaa. Lisäksi edunvalvonta ja ajankohtainen tieto nousivat tärkeiksi asioiksi viime vuoden lopulla teetetyssä jäsenkyselyssä. Runsas kolmannes kokee saavansa erittäin tai melko paljon vastinetta jäsenyydestä.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset