Ajankohtaista puumarkkinoista

19.1.2021

Alkuvuodesta on päästy nauttimaan erinomaisista talvikorjuukeleistä, toisin kuin viime talvena. Tämä vaikuttaa myös puumarkkinatilanteeseen.

Puun kysyntä kohdistuu korjuukeleistä huolimatta edelleen uudistushakkuiden havu- ja erityisesti kuusitukkivaltaisiin kohteisiin. Korjuuketjut joutuvat tasapainottelemaan tällä hetkellä päätehakkuiden ja huonommin kantavien maiden talviharvennusten toteuttamisen välillä. Puun kuljetukset heikommin kantavien teiden varsilta ovat nyt mahdollisia koko maassa.

Positiivisia näkymiä

Talvikorjuukohteiden kaupalle on mahdollisuuksia, vaikka kesäkorjuukelpoiset kohteet ovatkin edelleen ostolistan kärjessä. Viime talven heikot korjuukelit ovat muistissa, ja sydäntalven kesto on muutenkin viime vuosina lyhentynyt. Puun hinnat ovat säilyneet kohtuullisen hyvällä tasolla myös alkuvuodesta. Puukauppaa onkin käyty vilkkaaseen tahtiin. Puumarkkinat ovat kokonaisuutena tasapainoisessa tilanteessa. Lisäksi metsäteollisuuden näkymät ovat koronatilanteen pitkittymisestä huolimatta kohtuullisen hyvät.

Päivitettyjä tilastoja puumarkkinoilta ja metsäteollisuudesta, metsänhoitoyhdistysten valtakirjakauppojen hintatilastot sekä Luonnonvarakeskuksen puukaupan viikkotilastot löydät tästä linkistä.

Videolinkki - viimeisimmät kuulumiset puumarkkinoista

MTK:n metsäedunvalvonnan tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen kertoo tuoreessa videotervehdyksessään puumarkkinoista. Katso video tästä linkistä.

Puukaupan suunnittelu

Aloita puukaupan suunnittelu ottamalla yhteyttä oman alueesi metsäasiantuntijaan Mhy Lounametsässä ks. yhteystiedot.