Tärkeää tietoa jäsenmaksulaskuista

11.3.2021

Suurin osa jäsenistämme on jo saanut jäsenmaksulaskunsa. Niissä on jonkin verran virheitä, minkä vuoksi mm. puhelinpalvelumme voi olla aika ajoin ruuhkautunut.

Jäsenmaksujärjestelmä uudistui vuoden alusta, jolloin metsänhoitoyhdistysten ja MTK-yhdistysten jäsentiedot vietiin samaan järjestelmään. Näin iso tietojärjestelmäuudistus vaatii paljon ponnisteluja, ja jäsentietojen yhdistäminen ei kaikilta osin ole onnistunut täydellisesti. Tästä syystä osalle jäsenistä jäsenlaskut ovat tulleet virheellisillä tiedoilla, ja pyydämme kärsivällisyyttä.

Käytä vain laskussa olevia maksutietoja

Kaikki maksut maksetaan uudelle keräilytilille, joten vanhat verkkopankkiin talletetut maksutiedot pitää vaihtaa. Älä maksa laskun tiedoilla pienempää tai suurempaa summaa.

Laskulla oikea summa, mutta jokin muu virhe

Mikäli laskun summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on pienempää virhettä, pyydämme, että odotatte muutaman viikon ennen yhteydenottoa, sillä jäsenpalvelumme on ruuhkautunut. Laskun voi maksaa, jos virheet eivät vaikuta loppusummaan.

Jäsenkortilla virheellinen nimi

Väärällä nimellä olevat kortit korjataan myöhemmin, tällä hetkellä emme pysty tulostamaan uusia jäsenkortteja.

Ongelmia on etenkin yhtymien kohdalla, yhdistettyjen jäsenyyksien kohdalla sekä jäsenillä, jotka ovat sekä mhy:n että MTK:n jäseniä.

Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästä huolimatta jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. Tarvittaessa jäsenkortin tietoja voidaan myöhemmin korjailla, mutta tällä hetkellä mahdollisuutta uuden kortin tulostukseen ei ole.

Metsäpinta-ala poikkeaa

Laskulla ilmoitetut Mhy:n ja MTK:n jäsenyyksien metsäpinta-alat poikkeavat toisistaan monissa tapauksissa. Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Mikäli mhy:n metsäpinta-ala poikkeaa todellisesta ja se vaikuttaa maksuluokkaan, ota yhteyttä, niin saat uuden laskun. Älä itse muuta laskun summaa!

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksua laskettiin uudistuksen yhteydessä. Mhy Länsi-Uusimaan jäsenmaksu määräytyy metsäpinta-alan mukaan, ja on alle 10 ha omistajilla 51 €, 10-29,99 ha 81 €, 30-49,9 ha 121 € ja yli 50 ha 181 €, Lisäksi tulee 18 euron edunvalvontamaksu. Summa on kokonaisuudessa metsäverotuksessa vähentämiskelpoista ja ilmoitetaan metsätalouden 2C-lomakkeella. 

Jäsennumero

Jäsenkortilla nimesi ja metsänhoitoyhdistyksen nimen alla oleva 219-alkuinen numerosarja on Mhy Länsi-Uusimaan jäsennumerosi.

Jos jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme, että otat ensisijaisesti yhteyttä