Talouskoulusta oppia metsäasioihin - uusi kierros starttaa

27.1.2020

Suosittu Metsänomistajan talouskoulu jatkuu uudella koulutuskierroksella. Siihen kootaan nyt alueellisia ryhmiä.

Metsänomistajan talouskoulussa asiantuntijat kertovat omat tietonsa ja kokemuksensa, ja opiskelijat saavat vertaistukea metsätalouden kannattavuuden lisäämiseen. 

– Älä ahdistu menoista, ole kiinnostunut tuloista, toteaa emeritusprofessori ja metsänomistaja Matti Kärkkäinen. Rautaisen ammattilaisen sanomana Metsänomistajan talouskoulun kuulijat voivat olla samaa mieltä, kun asia vielä todistetaan esimerkein.

Vaikka talouskoulussa käsitellään metsäasioita ja -omistamista laajasti, on keskiössä metsätalouden kannattavuuden kehittäminen. Se edellyttää monipuolista osaamista mm. puukaupan ja hakkuiden suunnittelun, metsätalouden investointien ja verosuunnittelun piiristä.

Sähköinen oppimisalusta materiaaleille, suljettu facebook-ryhmä keskusteluille ja eri tahojen metsäiset mobiilisovellukset ovat osa oppimista. Perinteistä luento-opiskelua on lähi-illoissa, jolloin kokoonnutaan yhteen eri teemalla asiantuntijan johdolla.

Talouskoulussa opiskelijat tekevät omistajuussuunnitelman omassa metsätaloudessa, metsänhoidossa tai -käytössä askarruttavasta aiheesta.

Kun kiinnostuit oman metsätilasi kannattavuuteen panostamisesta, tule mukaan talouskouluun. Kokoamme alueellisia ryhmiäUudellamaalla keväällä alkavaan koulutukseen.

Koulutuspaikkoja voivat olla esimerkiksi Helsinki, Vihti tai Lohja sen mukaan, miltä seudulta osallistujat ilmoittautuvat. Paikkakunnat valikoituvat sen mukaan, mihin saadaan minimissään 10 henkilön ryhmä.

- Hieno juttu koko talouskoulu ja suosittelen ehdottomasti erityisesti nuorelle omistajapolvelle ja niille, jotka haluavat kehittää talousajatteluaan metsässä, kiittelee ja kannustaa eräs mukana ollut.

Lisätietoja talouskoulusta saat Tuohtametsasta-nettisivuilta.
Ilmoittautumaan