Taimikonhoito on metsänkasvatuksen tärkein työvaihe

lansi-uusimaa

Taimikonhoitoa ei kannata laiminlyödä. Jos jätät taimikon hoitamatta, heität metsän uudistamiseen käytetyt eurot hukkaan. Pahimmassa tapauksessa metsästä kehittyy huonolaatuinen rääseikkö, josta ei puukauppatuloja kannata liiemmin odottaa.

Jos et ole muistanut hoitaa taimikoitasi, et koskaan ehdi tai et jaksa, ole rehellinen itsellesi ja tilaa metsänhoitoyhdistykseltä ammattimetsuri töihin.

Viisi syytä taimikonhoitoon

  • Ajallaan tehty taimikonhoito lisää puukauppatuloja jo ensiharvennuksesta alkaen jopa 40 %:a. Esimerkiksi 5000 euron puukaupasta saatkin taimikonhoidon ansiosta 7000 euroa.
  • Taimikonhoito nopeuttaa puuston kasvua. Kasvava metsä sitoo hiiltä parhaiten.
  • Taimikonhoidolla edistät metsäsi terveyttä, mikä on paras keino ehkäistä tuhoja.
  • Ammattitaitoiset metsurimme tekevät taimikonhoidon laadukkaasti. Heillä on silmää sille, että parhaat yksilöt jäävät kasvamaan nuoreksi metsäksi. Taimikonhoito tulee tehtyä ajallaan.
  • Hoidettu metsä on ilo silmälle ja tarjoaa myös hyvät olosuhteet virkistäytymiseen ja retkeilyyn.

Ajankohtaista

  1. Maaliskuun puumarkkinakatsaus

    Maaliskuun puumarkkinakatsaus

    Länsi-Uusimaa

    Puun kysyntä ja ostoaktiivisuus on vahvistumassa kevättä kohden. Puun hinnat ovat nousseet viikko viikolta ja ostomäärätkin ovat jo kääntymässä normaalia vilkkaammiksi. Nyt on oikea aika alkaa valmistelemaan puukaupan toteuttamista oman Metsänhoitoyhdistyksen kautta.

    Lue lisää
  2. Helmikuun puumarkkinakatsaus

    Helmikuun puumarkkinakatsaus

    Länsi-Uusimaa

    Puukauppaa suunnitellessa on hyvä tiedostaa onnistumisen reseptit. Yksittäisissä onnistuneissa puukaupoissa merkittävinä tekijöinä on puusta saatu korvaus sekä hyväksi koettu palvelulaatu. Markkinoihin voi itse vaikuttaa puukaupan ajoittamisella ja palvelussa voi turvautua metsänomistajalähtöiseen palveluun. Metsänomistajalähtöisyydellä on suuri merkitys, kun tavoitellaan metsänomistajan tavoitteiden mukaista onnistunutta puukauppaa. Metsänomistajille, jotka tavoittelevat monimuotoisuuden lisäämistä, pitää muodostaa läpinäkyvä seurattava markkina puukaupankin yhteydessä.

  3. Kuutio-palvelu käyttöön Mhy Länsi-Uusimaassa

    Kuutio-palvelu käyttöön Mhy Länsi-Uusimaassa

    Länsi-Uusimaa

    Mhy Länsi-Uusimaa on vuoden vaihteessa siirtynyt käyttämään Kuutio-palvelua puukauppojen kilpailutuksessa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset