Ovatko rajalinjasi hukassa? Tilaa apua metsänhoitoyhdistykseltä!

18.5.2020

Tukossa olevat rajat ja kadonneet kulmapyykit kannattaa etsityttää tänä kesänä metsänhoitoyhdistyksellä. Tarkkuus-gps-laitteistoa käyttäen päästään hyvissä olosuhteissa alle metrin tarkkuuteen.

Hakkuun lipsahtaminen naapurin puolella harmittaa kaikkia. Aiemmin niin selvästi näkynyt raja onkin mennyt umpeen ja vahinko pääsee tapahtumaan. Rajalinjojen avaus ja rajamerkkien näkyväksi tekeminen on viisasta omaisuuden merkitsemistä ja suojaamista.

On ihan inhimillistä, että rajat kasvavat umpeen ja joku kulmapyykkikin voi hävitä. Metsänomistajat asuvat kaukana palstoiltaan eikä rajojen ympärikävely ole enää mikään jokavuotinen tapa. Kun nyt tehdään yhden kesän projektina tällainen rajakampanja, saadaan monta palstaa kuntoon. Se helpottaa kaikkien metsässä työtä tekevien hommia ja maanomistaja tietää tarkalleen palstansa sijainnin.

Metsänhoitoyhdistyksen tarjoamassa palvelussa rajalinjat raivataan kevyesti vesurilla ja merkataan kuitunauhalla. Kokonaan umpeenkasvaneiden rajojen raivaamisen voi tehdä itse myöhemmin tai teettää yhdistyksen metsurilla. Rajaa saa avata sekä omalta että naapurin puolelta 75 sentin leveydeltä. Raivatun rajalinjan leveys on siis 1,5 metriä. Naapurin puolelta risut ja puut saa kaataa tältä alueelta, mutta niitä ei saa ottaa.

Rajalinjapalvelu on käynnissä tänä kesänä elokuun puoliväliin asti. Palvelu maksaa 30 €/h (alv 0). Jos pahasti tukossa olevan rajalinjan avaamisen tarvitaan metsuria, laskutetaan metsurityötunnit eri taksalla. Tilaa palvelu omalta metsäasiantuntijaltasi, yhteystiedot näet tästä