Oletko sinä metsänhoitoyhdistyksen päättäjä seuraavat 4 vuotta?

30.4.2020

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenten päätösvaltaa käyttää valtuusto, joka muodostuu jäsenistön vaaleilla valitsemista valtuutetuista. Uudet valtuustot vuosille 2021-2024 valitaan marraskuussa käytävillä sähköisillä- tai postivaaleilla.

Vaalien ehdokasasettelu alkoi 14.3. ja äänestys järjestetään 4.-25.11.

Valtuutetut päättävät hallituksen kokoonpanosta ja millaista edunvalvontaa ja millaisia palveluita metsänomistajille tarjotaan. Valtuusto kokoontuu vuosittain kahteen varsinaiseen kokoukseen. Sääntömääräisten asioiden lisäksi valtuusto voi esimerkiksi antaa evästyksiä yhdistyksen toimintaan tai ottaa kantaa ajankohtaisiin metsäasioihin.

Kokouksissa saa myös hyvää ajankohtaista tietoa metsänhoitoyhdistyksen toiminnasta, puukauppatilanteesta ja muista ajankohtaisista metsäasioista.

Mukaan vaan!

Jos olet kiinnostunut metsänhoitoyhdistyksestäsi ja sen toiminnasta, lähde rohkeasti ehdokkaaksi. Mitään sen kummempia pääsy- tai pätevyysvaatimuksia ei ole.

Voit halutessasi kysyä kokemuksia myös nykyisiltä valtuutetuilta. Jos tiedät metsänhoitoyhdistyksen jäsenen, joka mielestäsi sopisi edustamaan jäseniä valtuustossa, kannusta häntä asettumaan ehdolle. Joka tapauksessa jäsenenä kannattaa käyttää äänioikeuttaan ja äänestää vaaleissa.

Lisätietoa vaaleista, ehdolle asettumisesta ja ehdokaslomakkeen saat omasta metsänhoitoyhdistyksestäsi ja osoitteesta www.mhy.fi/vaalit