MTK:n metsäjohtajaksi Marko Mäki-Hakola

22.4.2021

MTK:n metsäjohtajana vuodesta 2009 asti toiminut metsänhoitaja, MML, Juha Hakkarainen on valittu Finsilva Oyj:n toimitusjohtajaksi 1.8.2021 alkaen. MTK:n johtokunta on valinnut uudeksi metsäjohtajaksi 1.7.2021 alkaen YTM, FM Marko Mäki-Hakolan (44), joka toimii tällä hetkellä MTK:n elinkeinojohtajana.

Metsäjohtaja Juha Hakkarainen toteaa jättävänsä työnsä järjestössä haikein, mutta luottavaisin mielin. - MTK on kovien osaajien dynaaminen työyhteisö, joka kykenee puolustamaan suomalaisen metsänomistajan oikeuksia, vaikka haasteet kovenevat vuodesta toiseen, Hakkarainen arvioi. Vuodet MTK:ssa ovat olleet työntäyteisiä ja paljon on saatu aikaan niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Hakkarainen näkee metsäalan tulevaisuuden valoisana: - Mitenkäs muuten, työnihän jatkuvat tiiviisti suomalaisissa metsissä, Juha Hakkarainen toteaa ja toivottaa menestystä työkavereilleen ja seuraajalleen.

- Juha Hakkarainen on johtanut MTK:n metsäedunvalvontaa rautaisella ammattitaidolla ja suurella sydämellä, kiittää MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. - Hakkaraisen työn jälki näkyy sekä kotimaassa että kansainvälisillä areenoilla ja työllään hän on saavuttanut metsänomistajien ja koko MTK-järjestön vankan luottamuksen ja tuen. Suuret kiitokset Juhalle ja menestystä työuran uusiin haasteisiin, Marttila lausuu. 

Heinäkuun alussa metsäjohtajana aloittava Marko Mäki-Hakola näkee MTK:n metsäjohtajan tehtävän todella tärkeänä. Hän näkee viime aikojen keskustelun metsien käytöstä olleen hämmentävää. Metsien käyttöä pyritään eri syin rajoittamaan, vaikka metsistä löytyy ratkaisut moniin isoihin haasteisiin. Mäki-Hakolan mukaan meidän tulee olla ylpeitä metsänomistajista ja heidän metsistään. Hän odottaa erityisesti sitä, että pääsee muutaman vuoden jälkeen taas tiiviiseen yhteistyöhön metsänhoitoyhdistysten kanssa. - Olen varma, että yhdessä pystymme lisäämään metsien kestävää monipuolista käyttöä runsaasti. Tämä tuo metsänomistajille paljon mahdollisuuksia, toteaa Mäki-Hakola.

Metsäjohtajaksi siirtyvä elinkeinojohtaja Mäki-Hakola on ennen nykyistä tehtäväänsä (vuodesta 2016) toiminut mm. MTK:n elinkeinopäällikkönä (2015), Metsäomistajien liitto Länsi-Suomen johtajana (2007-2014), MTK:n tutkimuspäällikkönä (2005-2007) sekä Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen tutkijana (2001-2005).

- Marko Mäki-Hakola omaa hyvin monipuolisen kokemuksen kaikista niistä keskeisistä osa-alueista, joita metsäjohtajan tehtävän menestyksekkäässä hoitamisessa juuri tässä hetkessä tarvitaan, toteaa MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin. Tulevalla metsäjohtajalla on vahvaa osaamista metsäsektorin edunvalvonnasta kotimaassa ja maailmalla, markkinoista sekä myös erinomainen järjestömme ja jäsenistömme tuntemus. - On hienoa, että organisaatiomme sisällä on kasvanut tähän tehtävään tarvittavaa kyvykkyyttä, summaa Wallin.

Lisätietoja:

elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola, marko.maki-hakola@mtk.fi, puh. +358 40 5026810

metsäjohtaja Juha Hakkarainen, juha.hakkarainen@mtk.fi, puh. +358 40 0870867

puheenjohtaja Juha Marttila, juha.marttila@mtk.fi, puh. +358 50 3413167

toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, jyrki.wallin@mtk.fi, puh. +358 50 5225207