Mhy:n vaalivuosi - lähde ehdokkaaksi

14.2.2020

Kuka päättää asioista metsänhoitoyhdistyksessä? Oletko sinä päättäjä seuraavat neljä vuotta?

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenten päätösvaltaa käyttää valtuusto, joka muodostuu jäsenistön vaaleilla valitsemista valtuutetuista. Uudet metsänhoitoyhdistysten valtuustot valitaan marraskuussa käytävillä sähköisillä- tai postivaaleilla vuosiksi 2021 - 2024.

Vaalien ehdokasasettelu alkaa 14.3. ja äänestys järjestetään 4.-25.11.

Valtuutetut päättävät, millaista edunvalvontaa ja millaisia palveluita metsänomistajille tarjotaan. Valtuusto kokoontuu vuosittain kahteen varsinaiseen kokoukseen. Sääntömääräisten asioiden lisäksi valtuusto voi esimerkiksi antaa evästyksiä yhdistyksen toimintaan tai ottaa kantaa ajankohtaisiin metsäasioihin.

Kokouksissa saa myös hyvää ajankohtaista tietoa metsänhoitoyhdistyksen toiminnasta, puukauppatilanteesta ja muista ajankohtaisista metsäasioista.

Mukaan vaan!

Jos olet kiinnostunut metsänhoitoyhdistyksestäsi ja sen toiminnasta, lähde rohkeasti ehdokkaaksi. Mitään sen kummempia pääsy- tai pätevyysvaatimuksia ei ole.

Voit halutessasi kysyä kokemuksia myös nykyisiltä valtuutetuilta. Jos tiedät metsänhoitoyhdistyksen jäsenen, joka mielestäsi sopisi edustamaan jäseniä valtuustossa, kannusta häntä asettumaan ehdolle. Joka tapauksessa jäsenenä kannattaa käyttää äänioikeuttaan ja äänestää vaaleissa.

Lisätietoa vaaleista, ehdolle asettumisesta ja ehdokaslomakkeen saat omasta metsänhoitoyhdistyksestäsi ja osoitteesta www.mhy.fi/vaalit

Katso metsänhoitoyhdistys Länsi-Uusimaan nykyisen valtuuston ja hallituksen kokoonpano.