Mhy:n metsäasiantuntija hoitaa veroasiat puolestasi

10.1.2019

Metsänomistajan verovuosi on vaihtunut ja on aika tehdä veroilmoitukset. Metsänhoitoyhdistyksen asiantuntija antaa niin veroneuvontaa kuin täyttää ilmoitukset.

Metsätilan vuoteen mahtuu tuloja ja kuluja. Oletko ajatellut että niiden verovaikutuksia voisi miettiä etukäteen ja siten säästää mittavankin summan?

Pelkkä kirjanpidon osaaminen ei anna ammattitaitoa metsäveroilmoituksen tekemiseen. Näin siksi, että metsäveroilmoitus lähtee metsästä ja sen hoidosta. Metsäasiantuntijamme ei pelkästään täytä ilmoitusta, vaan antaa myös veroneuvontaa ja auttaa suunnittelemaan tulevia toimia. Mitä enemmän metsää on, sitä suurempi merkitys on tietysti sillä, että mietitään verosuunnittelua.

- Kun metsäveroilmoitusta alkaa tehdä, kannattaa se ensin suunnitella ja tehdä valmiiksi paperilomakkeelle. Itse sähköisen ilmoituksen antaminen on käytännössä numeroiden kirjaamista järjestelmään. Veroilmoituksesta pitää jättää itselle kopio. Se myös helpottaa seuraavan vuoden ilmoituksen tekemistä sekä esimerkiksi menovarauksen ja metsävähennyksen seurantaa, vinkkaa Mhy Länsi-Uusimaan metsäasiantuntija Kristian Kuokkanen.

Hae apua ammattilaiselta

Kun käytät mhy:n veropalvelua, metsäasiantuntija tekee puolestasi metsävero- ja arvonlisäveroilmoitukset. Saat myös vinkkejä verosuunnitteluun, joiden ansiosta säästät kaikki mahdolliset eurot.

Verovuosi on päättynyt – etsi kuitit, tee ajopäiväkirja ja toimita ne muistiinpanojen kanssa metsäasiantuntijallesi. Hän hoitaa metsäveroilmoituksesi ja miettii metsäsi tulevat tapahtumat, hakkuut ja hoitotyöt, myös verotuksen näkökulmasta. Ole yhteydessä asiantuntijaan jo ennen helmikuun verosesonkia.

Voimme hoitaa veroasiasi myös sähköisesti. Ilmoita metsäasiantuntijallesi, että haluat antaa valtuutuksen verohallinnon sähköisiin palveluihin. Veroasioiden hoito -valtuus oikeuttaa metsänhoitoyhdistyksen hoitamaan kaikkia veroasioita metsänomistajan puolesta kaikissa Verohallinnon asiointikanavissa. Mhy hoitaa metsänomistajan puolesta vain metsäverotukseen liittyvät ilmoitukset, mutta tulee huomata, että kun valtuutus on tehty, asianhoitaja (mhy:n metsäasiantuntija) voi nähdä, korjata tai ilmoittaa metsänomistajan kaikkia verotustietoja.

Varaa aika veroilmoituksen täyttöön omalta metsäasiantuntijaltasi!

Lue lisää: Metsäveroilmoitus hoituu nyt Omavero-palvelussa