Metsänlannoituksella lisää senttejä ja euroja

23.3.2020

Metsänlannoituksella vauhditat puuston kasvua. Toteutamme lannoituksen yhteislannoituksena, jolloin kustannukset pysyvät kurissa.

Keräämme lannoitettavat kohteet yhteishankkeeksi, jolloin lannoitus tulee edullisemmaksi. Neuvomme sinua sopivan lannoituskohteen ja lannoitteen valinnassa. Suunnittelemme ja hoidamme lannoitukset keskitetysti helikopteri- tai maalevityksenä. Sinun ei tarvitse huolehtia lannoitteiden tilaamisesta, oikeista levitysmääristä tai lannoitteen laadusta. Tilaa mhy:ltä ja me hoidamme sen jälkeen kaiken muun! 

Lisää tukkipuuta

Metsänlannoituksella voidaan lisätä sekä nuoren että varttuneen havupuuvaltaisen kasvatusmetsän järeytymistä nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Tukkipuun osuutta lisäävästä lannoitusinvestoinnista saadaan paras tuotto, kun lannoitetaan hoidettua metsää. Sopiva ajankohta lannoitukselle on vuosi tai pari harvennuksen jälkeen. Mikäli lannoitus toteutetaan vain kerran, kannattaa se tehdä noin 6–10 vuotta ennen uudistushakkuuta.  

Metsänhoitosuositusten mukaan Etelä- ja Keski-Suomen kivennäismailla saadaan varttuneissa metsissä typpilannoituksella tuotettua lisäpuuta yleensä 12–20 kuutiota hehtaarilla. Turvemailla tuhkalannoituksella voidaan lisätä männyn kasvua vuositasolla jopa 2–4 kuutiota. 

Miksi lannoittaa metsää?

  • Enemmän ja laadukkaampaa puuta seuraavassa puun korjuussa
  • Metsän kiertoaika lyhenee ja metsän harvennukset voidaan tehdä lyhyemmällä aikavälillä
  • Puun myyntitulot aikaistuvat
  • Metsätilan arvo kasvaa. Hyödyttää myös seuraavaa sukupolvea.
  • Metsä sitoo kasvaessaan enemmän hiilidioksidia, joten lannoittaminen vaikuttaa ilmastoon positiivisesti.
  • Lannoituskustannukset voi vähentää verotuksessa.

Kiinnostuitko lannoituksesta? Lue lisää täältä>>