Lisää senttejä ja euroja - osallistu lannoituskampanjaan

05.12.2018

Metsänlannoituksella vauhditat puuston kasvua. Tilaa nyt metsänlannoitus metsänhoitoyhdistykseltä ja osallistu arvontaan. Voit voittaa helikopterilennon tai 500 € arvoisen lannoituspalvelusetelin.

Toteutamme metsänlannoituksen yhteislannoituksena, jolloin kustannukset pysyvät kurissa.

Keräämme lannoitettavat kohteet yhteishankkeeksi, jolloin lannoitus tulee edullisemmaksi. Neuvomme sinua sopivan lannoituskohteen ja lannoitteen valinnassa. Suunnittelemme ja hoidamme lannoitukset keskitetysti helikopteri- tai maalevityksenä. Sinun ei tarvitse huolehtia lannoitteiden tilaamisesta, oikeista levitysmääristä tai lannoitteen laadusta.

Tilaa metsänlannoitus metsänhoitoyhdistykseltä ja osallistu arvontaan ­– Voit voittaa helikopterilennon tai 500 € arvoisen lannoituspalvelusetelin

Metsänhoitoyhdistyksiltä 1.12.2018- 31.3.2019 välisenä aikana tehdyt lannoitetilaukset osallistuvat valtakunnalliseen arvontaan. Kaikkien lannoitteita tilanneiden kesken arvotaan 5 kpl helikopterilentoja ja 1 kpl metsänhoitoyhdistyksen lannoituspalveluseteli, jonka on arvo 500 € (sisältää arvonlisäverot). Arvonta suoritetaan 9.4.2019. Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Arvonnan säännöt>>

Metsänlannoituksella voidaan lisätä sekä nuoren että varttuneen havupuuvaltaisen kasvatusmetsän järeytymistä nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Tukkipuun osuutta lisäävästä lannoitusinvestoinnista saadaan paras tuotto, kun lannoitetaan hoidettua metsää. Sopiva ajankohta lannoitukselle on vuosi tai pari harvennuksen jälkeen. Mikäli lannoitus toteutetaan vain kerran, kannattaa se tehdä noin 6–10 vuotta ennen uudistushakkuuta.  

Metsänhoitosuositusten mukaan Etelä- ja Keski-Suomen kivennäismailla saadaan varttuneissa metsissä typpilannoituksella tuotettua lisäpuuta yleensä 12–20 kuutiota hehtaarilla. Turvemailla tuhkalannoituksella voidaan lisätä männyn kasvua vuositasolla jopa 2–4 kuutiota. Pohjois-Suomen eteläosassa lannoituksella saatava kasvunlisäys on kivennäismailla 60–80 prosenttia Etelä-Suomen arvoista.

Miksi lannoittaa metsää?

  • Enemmän ja laadukkaampaa puuta seuraavassa puun korjuussa
  • Metsän kiertoaika lyhenee ja metsän harvennukset voidaan tehdä lyhyemmällä aikavälillä
  • Puun myyntitulot aikaistuvat
  • Metsätilan arvo kasvaa. Hyödyttää myös seuraavaa sukupolvea.
  • Metsä sitoo kasvaessaan enemmän hiilidioksidia, joten lannoittaminen vaikuttaa ilmastoon positiivisesti.
  • Lannoituskustannukset voi vähentää verotuksessa.

Kiinnostuitko lannoituksesta? Lue lisää täältä>>