Korona ei pysäytä töitä metsässä - käytä palveluja

19.3.2020

Koronavirus on aiheuttanut laajoja rajoitteita Suomessa. Metsänhoitoyhdistys Länsi-Uusimaa pyrkii omalla toiminnallaan vähentämään tartuntariskejä. Mutta työt hoidetaan!

Työt metsässä eivät pysähdy ja metsäasiantuntijamme ovat tavoitettavissa. Otamme kuitenkin valtioneuvoston asettaman poikkeustilan vakavasti ja toivomme metsänomistajien yhteydenottoja pääsääntöisesti puhelimitse ja sähköisesti.

Jos toimistokäynti on välttämätön, tule ainoastaan terveenä, huolehdi käsihygieniasta ja vältä lähikontakteja.

Koronaviruksen seuraukset ovat laajat koko kansantaloudelle. Jo nyt puhutaan suurista taloudellisista menetyksistä eri sektoreilla.

Metsä on varmasti yksi turvallisimmista paikoista tällä hetkellä. Puukauppoja tehdään, puuta korjataan ja jalostetaan, metsurit tekevät taimikonhoitotöitä.

Metsänomistajilla on valtava merkitys ja mahdollisuus, samalla kun hoitaa metsiään ja saa tuloja, pyörittää tämä metsäklusterin osalta toimintaa ja estää ainakin tämän osa-alueen konkursseja ja työttömyyttä. Pidetään maaseudun pyörät pyörimässä ja työllistetään metsäalaa!

Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi ja hän hoitaa ajankohtaiset metsäasiat siitä eteenpäin. Yhteystiedot löydät tästä>>

Ajakohtaista metsässä on nyt:

  • kevään muokkausten ja taimien tilaukset ja tilausten vahvistaminen
  • kevään ja kesän harvennushakkuiden ja muiden puukaupan kohteiden kartoitus ja niiden puunmyyntisuunnitelmat kuntoon
  • taimikonhoitokohteet työn alle, metsuri löytyy tarvittaessa mhy:ltä
  • nuoren metsän hoidon tukea saavien pienpuukohteiden selvitys työn alle, koska v. 2021 jälkeen tulevassa kemerassa ei todennäköisesti ole keruulle enää tukea
  • metsäasiantuntijan tilakäynti, jossa hän kartoittaa kaikki tarvittavat työt kerralla