Kemera-tuki päättyy 2023

lansi-uusimaa

Kemera-lain voimassaolo päättyy vuoden 2023 lopussa. Kemera-rahoitushakemukset on toimitettava Metsäkeskukseen viimeistään 1.10.2023, että Metsäkeskus ehtii tehdä niihin päätökset vuoden loppuun mennessä. Metsäkeskus saattaa pyytää lisäselvityksiä hakemuksiin. Puuttuvat selvitykset ja täydennykset hakemuksiin on toimitettava Metsäkeskukseen viimeistään 1.12.2023.  

Metsäkeskuksen myöntämä kemera-tuki on tarkoitettu yksityisten maanomistajien metsänhoidon tukemiseen. Tukea on haettava ennen töiden aloittamista. Tehdyistä töistä ilmoitetaan Metsäkeskukselle toteutusilmoituksilla. Kemera-tukea voidaan myöntää vain alueille, joilla metsälaki on voimassa. Kemera-tuki on veronalaista tuloa. 

Vielä on hyvin aikaa hakea Kemera-tukea metsänhoitotöihin. Hakemukset tulee toimittaa Metsäkeskukseen lokakuuhun mennessä. Tuettujen metsänhoitotöiden toteuttamisaika voi yltää kuitenkin maksimissaan vuoden 2026 puolelle.

Lisätietoja kemera-tuista voit lukea täältä.

Ajankohtaista

  1. Kesä on parasta taimikonhoitoaikaa

    Kesä on parasta taimikonhoitoaikaa

    Länsi-Uusimaa

    Taimikonhoitoa ei kannata laiminlyödä. Jos jätät taimikon hoitamatta, heität metsän uudistamiseen käytetyt eurot hukkaan. Pahimmassa tapauksessa metsästä kehittyy huonolaatuinen rääseikkö, josta ei puukauppatuloja kannata liiemmin odottaa.

    Lue lisää
  2. Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2024

    Puumarkkinakatsaus kesäkuu 2024

    Länsi-Uusimaa

    Puumarkkinoilla on vauhti kiivaimmillaan ja hintatasot ovat olleet nousussa. Nyt kannattaa rauhassa miettiä, ovatko puun hinnat tosiaan historiallisesti korkealla.

  3. Metsähoitoyhdistys Länsi-Uusimaa palvelee myös kesällä

    Metsähoitoyhdistys Länsi-Uusimaa palvelee myös kesällä

    Länsi-Uusimaa

    Metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilöt alkavat vähitellen jäädä ansaitsemilleen kesälomille. Yhdistys palvelee kuitenkin asiakkaitaan koko kesän. Janne Herte tuuraa metsäasiantuntijoita heidän lomansa ajan.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset