Asiantuntija auttaa metsäverotuksessa

13.1.2020

Metsätilan vuoteen mahtuu tuloja ja kuluja. Niiden verovaikutuksia voi miettiä etukäteen ja siten säästää mittavankin summan. Mhy:n asiantuntija auttaa metsäverotuksen kiemuroissa ja ilmoitusten täytössä.

Verovuosi on päättynyt ja metsävero- sekä arvonlisäveroilmoitus pitää palauttaa verottajalle 2.3.2020 mennessä. Metsänhoitoyhdistys Länsi-Uusimaalta saat apua niin ilmoitusten täytössä kuin verotuksen suunnittelussa. Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi jo tammikuussa.

Kuusi vinkkiä metsäverotukseen

Tositteet talteen. Talleta kaikki vuoden aikana kertyvät kuitit samaan paikkaan aikajärjestyksessä. Valitse itsellesi mieluisin tallennustapa, olipa se sitten sähköinen tallennus tai mapitus. Muista, että tositteita on velvollisuus säilyttää kuusi vuotta. 

Täytä ajopäiväkirja heti. Kävitkö heinäämässä taimikkoa tai metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijan kanssa suunnittelemassa puun myyntiä? Kirjaa metsätalouden matkat heti muistiin palattuasi, kun yksityiskohdat ovat vielä mielessä. Merkitse ylös: päivämäärä, reitti, kilometrit, matkan tarkoitus sekä mahdolliset päivärahat.

Hyödynnä jäsenetunasi metsäveroluentoja. Monet metsänhoitoyhdistykset järjestävät toimialueellaan jäsenille maksuttomia luentoja metsäverotuksesta tammi-helmikuussa. 

Luota ammattilaisen apuun. Jos et ehdi perehtymään metsäverotuksen kiemuroihin tai jonkin asia mietityttää, soita meille metsänhoitoyhdistykseen. Meiltä löytyvät ammattilaiset, jotka voivat tehdä ilmoituksen puolestasi. 

Muista maksaa arvonlisäverot. Kun metsävero- ja arvonlisäveroilmoitukset on jätetty verohallintoon 2.3.2020 mennessä, muista vielä maksaa mahdolliset arvonlisäverot eräpäivään mennessä.

Juo palkintokahvit. Nyt on velvollisuudet hoidettu, täytit sitten veroilmoituksen itse tai käyttäen metsänhoitoyhdistyksen ammattilaista. Aika nauttia pullakahvit!