Mhy Lappi aloittaa 1.1.2021

17.12.2019

Metsänhoitoyhdistys Länsi-Rajan valtuusto kokoontui 16.12 Kolarissa. Sääntömääräisten syyskokousasioiden lisäksi valtuusto hyväksyi Länsi-Rajan, Ylitornion, Länsi-Pohjan, Ranuan ja Ylä-Lapin metsänhoitoyhdistysten aiesopimuksen metsänhoitoyhdistysten fuusiosta. Muiden fuusiossa mukana olevien metsänhoitoyhdistysten valtuustot ovat hyväksyneet fuusion jo aiemmin.

Fuusio toteutetaan siten, että mhy Länsi-Raja muuttaa sääntöjään aiesopimuksen mukaisesti ja muut yhdistykset puretaan. Uuden yhdistyksen nimeksi tulee metsänhoitoyhdistys Lappi. Yhdistys toimii Simon, Tervolan, Keminmaan, Kemin, Tornion, Ranuan, Ylitornion, Pellon, Kolarin, Muonion, Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa. Hakkuusuunnite on n. 1,3 milj. m3. Toimihenkilöitä on tällä hetkellä 23. Kaikkiaan yhdistys työllistää toimihenkilöitä, metsureita ja urakoitsijoita sekä heidän työntekijöitään lähes 100 henkeä.

Fuusiota on valmisteltu tammikuusta 2019 alkaen. Fuusioituvien yhdistysten valtuustojen mielestä isommalla yhdistyksellä on paremmat edellytykset menestyä tulevaisuuden metsäpalvelumarkkinoilla. Iso yhdistys pystyy tarjoamaan metsänomistajille kaikki heidän tarvitsemansa palvelut edullisesti ja laadukkaasti. Tavoitteena on myös vahvistaa metsänomistajien asemaa edunvalvonnassa puukaupan ja metsäomaisuuden hallinnan osalta.