Mhy Lakeuden johtaja vaihtuu

18.8.2021

Metsänhoitoyhdistys Lakeuden johtajana vuonna 2012 aloittanut Jussi Parviainen jättää tehtävänsä ja siirtyy lokakuussa Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaan johtajaksi. Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaa toimii Pirkanmaan länsi- ja eteläosissa 11 kunnan alueella ja sen päätoimisto sijaitsee Hämeenkyrössä.

Yhdeksän kuluneen vuoden aikana metsänhoitoyhdistys Lakeuden toiminnassa on tapahtunut isoja muutoksia. Metsänhoitoyhdistyslain uudistaminen, sitä seurannut metsänhoitomaksujen ja pakkojäsenyyden poistuminen sekä laajentuminen fuusioiden kautta Ilmajoelle ja Kurikkaan ovat ohjanneet toiminnan kehittymistä. Yhdistyksen liikevaihto on yhdeksässä vuodessa yli kaksinkertaistunut ja oli viime tilikaudella 6,1 miljoonaa euroa. Perinteisten puukauppa- ja metsänhoitopalveluiden rinnalla on toimintaan haettu kasvua erityisesti kiinteistönvälityksestä, tie- ja ojapalveluista sekä metsäenergiatoimituksista. Metsänhoitoyhdistys Lakeudessa työskentelee 19 toimihenkilöä, 11 vakituista metsuria ja kymmeniä yrittäjiä työntekijöineen, joiden työpanos metsänomistajien metsissä on yhteensä 80 henkilötyövuotta.

”Työ metsänhoitoyhdistyksessä on ollut erittäin mielenkiintoista. Metsänhoitoyhdistykset eroavat muista metsäalan organisaatioista siinä, että edunvalvonnallinen näkökulma on mukana kaikessa toiminnassa. Sen olen kokenut isona motivaatiotekijänä työssäni”, toteaa itsekin aktiivisena metsänomistajana tunnettu Parviainen. Työt metsänomistajien edunvalvontaorganisaatiossa jatkuvat heti lokakuussa naapurimaakunnan puolella. ”Vaikka olo on lähtemisestä haikea, odotan innolla pääsemistä Pirkanmaan toimintaympäristöön jatkamaan töitä metsänomistajien parhaaksi”, perustelee Jussi työpaikan vaihtumista.

”Jussi on ollut taitava ja hyvä johtaja, joka on laajentanut ja kehittänyt merkittävästi Lakeuden toimintaa ja luonut yhdistykseen hyvän ja innostuneen ilmapiirin. Haluamme valtuuston ja hallituksen puolesta kiittää Jussia hänen yhdistyksen hyväksi tekemästään merkittävästä työstä ja toivotamme menestystä tulevaan”, toteavat valtuuston puheenjohtaja Juha Kotiranta ja hallituksen puheenjohtaja Herman Hakala.

Metsänhoitoyhdistys Lakeuden hallitus aloittaa välittömästi uuden johtajan rekrytoinnin.

Lisätietoja:

Herman Hakala                                               Juha Kotiranta
hallituksen puheenjohtaja                               valtuuston puheenjohtaja
050 523 1311                                                050 535 6424

Jussi Parviainen
johtaja
0400 758 890

Mhy Pirkanmaan tiedotteen voit lukea tästä.