Tulevat metsäammattilaiset hakevat kokemusta kentältä

05.5.2021

Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso työllistää tänäkin kesänä kolme metsäalan opiskelijaa.

Maiju Moilanen, Viljami Pätäri ja Joonas Mikkola  ovat kaikki metsäalan opiskelijoita eri ammattikorkeakouluista. Osa on ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita, osalle harjoittelu metsänhoitoyhdistyksellä on tuttua työtä.

- Aiempina vuosina niin taimien jako kuin leimikoiden nauhoitus on tullut tutuksi, Pätäri naurahtaa ja kiittelee kuinka on mukava nauhoittaa selviä rajalinjoja. Pätäri työskentelee Inkeroisten ja Elimäen toimistojen alueella. 

Mikkola on ensimmäisen vuosikurssin opiskelija ja odottaa innolla tulevaa kesää. – Odotan oppivani vähän kaikkia perusjuttuja metsäalasta, millainen toimintaympäristö tämä on ja kuinka hommat pelaa. Hän kertoo valinneensa metsäalan, koska halusi alalle, joka ei ole häviämässä tulevaisuudessa. Mikkola toimii Valkealan toimiston alueella.

Moilanen on aiemmin luonto-ohjaajaksi kouluttautunut ja opinnäytetyön tarkastusta vaille ole metsätalousinsinööriopiskelija. – Aiempina kesinä olin töissä muun muassa Metsähallituksella. Tänä kesänä odotan näkeväni, mitä kaikkea metsänhoitoyhdistyksellä tehdään ja että pääsen asiakaskäynneille metsänomistajien kanssa. Moilanen työskentelee Kausalan toimistolla. 

Kolmikon työtehtäviin kuuluu muun muassa taimihuollosta vastaaminen, asiakaspalvelu ja leimikon merkkaukset. Harjoittelijat ovat tärkeä osa Metsänhoitoyhdistyksen kesää ja tulevaisuutta, sillä nykyisistä toimihenkilöistämme moni on aloittanut metsäuransa nimenomaan mhy-harjoittelijana!