Tulevaisuuden metsäasiantuntijat tositoimissa

kymenlaakso

Metsäalan opiskelijat ovat tärkeä osa Metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilökaartia kesäkuukausina. Tänä vuonna harjoitteluaan Mhy:llä suorittavat Heidi Porkka, Esa Liikkanen ja jo viime vuodelta metsänomistajille tuttu Topi Byckling

Iitissä asuva Porkka käy metsäalan koulutusta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. 

- Metsäala ei ollut käynyt vakavasti mielessäkään ennen kuin päädyin vaihtamaan alaa vuonna 2021. Olin aloittanut terveydenhoitajaopinnot syksyllä 2019. Puolitoista vuotta opiskeltuani totesin, että kaipaan tulevalta työltä enemmän itsenäisyyttä, oman työn suunnittelua sekä mahdollisuutta liikkua luonnossa. Toteutin alanvaihdon vuonna 2021 enkä ole katunut hetkeäkään.

Myös Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Byckling arvostaa työn vapautta ja luonnossa liikkumista. 

- Metsäalalla nämä molemmat toteutuvat. Tulevaisuuden työllisyyden näkymät näyttävät myös suht hyvältä.

Myllykoskelta kotoisin oleva Liikkanen opiskelee Helsingin yliopistossa metsätieteitä. Hän on ollut tyytyväinen ammatinvalintaan ja kokee metsäalan olevan vakaalla kehittymisen tiellä. 

-Tulevaisuudessa metsäala on menossa enemmän ja enemmän uusien innovaatioiden tielle ja puulle tullaan keksimään vielä paljon mullistavia käyttötarkoituksia. Myös koneellistaminen ja automatisointi on nyt jo huikealla tasolla ja teknologinen kehitys alalla sen kun kiihtyy.

Topi Byckling, Esa Liikkanen ja Heidi Porkka odottavalta kesältä uusien asioiden oppimista.

Kaikki kolme odottavat työltään uuden oppimista. - Koulussa opittua asiaa tarkastellaan työelämässä melko erilaisesta näkövinkkelistä. Toivon myös tapaavani laajasti metsänomistajia, Porkka tuumaa. 

- Terveiset metsänomistajille, että kannattaa nyt jokaisen käydä katsomassa taimikot varhaisperkauksen suhteen sekä kuusikot mahdollisten kirjanpainajatuhojen suhteen. Samalla tulee haukattua raitista ulkoilmaa puhtaassa luonnossa. Hyvää kesää kaikille tasapuolisesti, toivottaa Valkelan toimistolla työpistettä pitävä Byckling. Porkka työskentelee Kausalan ja Liikkanen Inkeroisten toimistolla.

Ajankohtaista

  1. Henrietta Ahola tuuraa Anton Vinnikan opintovapaata

    Henrietta Ahola tuuraa Anton Vinnikan opintovapaata

    Kymenlaakso

    Tuore metsätalousinsinööri Henrietta Ahola odottaa innolla tulevaa vuotta ja uusia kohtaamisia jäsenien kanssa.

    Lue lisää
  2. Jaalassa aloitti uusi metsäasiantuntija

    Jaalassa aloitti uusi metsäasiantuntija

    Kymenlaakso

    Metsätalousinsinööri Jere Vanhala on aloittanut Jaalan uutena metsäasiantuntijana kesäkuun alussa.

  3. Puunostajien erot Kymenlaaksossa historiallisen suuria

    Puunostajien erot Kymenlaaksossa historiallisen suuria

    Kymenlaakso

    Puukauppa on vilkastunut kevään aikana. Kysynnän kasvu näkyy erityisesti historiallisen suurina eroina puukauppatarjouksien välillä.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset