Metsä on ollut aina läsnä Maiju Moilaselle

kymenlaakso

Kun metsäasiantuntija Maiju Moilanen aloitti Mhy Kymenlaaksossa, tiesi hän korjanneensa yhden epäkohdan.

- Eräs paikallinen metsänomistaja naureskeli minulle, että on se kumma, ettei siellä toimistolla ole yhtään iittiläistä metsäasiantuntijaa. No nyt on, Moilanen nauraa.

Moilanen on kotoisin Iitin Säyhteeltä ja tällä hetkellä myös asuu lähellä kotipaikkaansa. Lapsuuden kodin ikkunasta näkyi Haramaanjärvi.

- Metsä on kuulunut aina elämään. Aina olen metsän äärellä asunut ja metsä liittyy vahvasti harrastuksiini, sienestykseen, marjastukseen, raivaussahatöihin ja retkeilyyn, hän summaa. Kotoa löytyy myös 2-vuotias mäyräkoira Torsti, joka pitää omistajansa kiireisenä.

Maijun terveiset metsänomistajille: - Toivon, että otatte minuun matalalla kynnyksellä yhteyttä ihan missä vain metsäasioissa!

Moilanen on valmistunut Hämeen Ammattikorkeakoulusta Evolta metsätalousinsinööriksi 2021. Mielenkiintoisimpia kursseja oli metsäsuunnittelun kurssi, jossa tutustuttiin metsätyyppeihin ja kasvintunnistukseen. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Lahden kaupungilla metsäasiantuntijana.  

- Kaupungilla työskentely opetti paljon monimuotoisuudesta ja luonnonhoidosta. Koulussa niistä aiheista ei valtavasti ollut tietoa, mutta uskon, että parissa vuodessa sekin asia on jo muuttunut. 

Moilanen pitääkin tärkeänä, että kaikessa metsätoiminnassa kiinnitetään huomiota metsien terveyteen.

2-vuotias mäyräkoira Torsti saattaa joskus näyttäytyä myös metsänomistajille metsäkäynneillä.

Miltä ensimmäiset kaksi viikkoa uudessa työssä on tuntunut?

- On ollut tosi mukavat kaksi viikkoa. Minut on otettu hyvin vastaan. On tunne, että kaikilta voi kysyä apua aina. Paljonhan tässä on asiaa heti aluksi, mutta pikkuhiljaa asiat siitä selvenevät.

Moilanen ei ole täysin uusi tuttavuus Kausalan toimistolla, sillä hän teki myös harjoittelunsa Mhy Kymenlaaksolle. - On kiva palata tänne. Ajattelin, että en tulisi koskaan tänne pääsemään töihin, kun vaihtuvuus on niin pientä. Kävikin iloinen yllätys, että paikka aukesi ja sen sain!

Työltä Moilanen odottaa erityisesti metsäkäyntejä metsänomistajien kanssa.

- On mukava päästä keskustelemaan metsänomistajien kanssa metsistä. Tykkään liikkua maastossa ja aina mukavampi, kun metsänomistaja lähtee kaveriksi, hän naurahtaa.

Maijun tavoitat numerosta 0400 154 947, sähköpostilla osoitteesta maiju.moilanen@mhy.fi ja tietysti OmaMetsästä!

Ajankohtaista

 1. Henrietta Ahola tuuraa Anton Vinnikan opintovapaata

  Henrietta Ahola tuuraa Anton Vinnikan opintovapaata

  Kymenlaakso

  Tuore metsätalousinsinööri Henrietta Ahola odottaa innolla tulevaa vuotta ja uusia kohtaamisia jäsenien kanssa.

  Lue lisää
 2. Jaalassa aloitti uusi metsäasiantuntija

  Jaalassa aloitti uusi metsäasiantuntija

  Kymenlaakso

  Metsätalousinsinööri Jere Vanhala on aloittanut Jaalan uutena metsäasiantuntijana kesäkuun alussa.

 3. Puunostajien erot Kymenlaaksossa historiallisen suuria

  Puunostajien erot Kymenlaaksossa historiallisen suuria

  Kymenlaakso

  Puukauppa on vilkastunut kevään aikana. Kysynnän kasvu näkyy erityisesti historiallisen suurina eroina puukauppatarjouksien välillä.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset